CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez itt a kérdés

2013. augusztus 31. 02:21 - csú

Neuman Gábor.PNGMagyarország jobban teljesít, sulykolja a kormány minden lehetséges felületen, és noch da zu, még egy kis füzetecskében is értesíti a polgárokat erről, az Ő, összekuporgatott kis pénzükön.
A kampány költségeivel kapcsolatban, az Átlátszó.hu közadatigénylésben kérte ki a "Magyarország jobban teljesít"-kampány részletezését a Miniszterelnökségtől, amely válaszában közölte, hogy 2013. február 20-án, vállalkozási keretszerződést kötöttek a Lounge Design Kft.-vel a Miniszterelnökség 2013-2014. évi kommunikációs feladatainak ellátásához kapcsolódó kreatív feladatokra. A szerződés keretösszege 150 millió forint + Áfa, mely 90 százalékkal, vagyis nettó 135 millióval emelhető. A teljes összeg 256,7 millió forint.

A kedves és nemzeti Miniszterelnökség arról nem tájékoztatja a lakosságot, hogy ki találta ki ezt a kampányt, de elképzelhető, hogy Orbán Viktor cimborája, Habony Árpád áll az ügy mögött. A Habony Művek is jobban teljesít, punk-tum. Csak van egy kis bibi ezzel a Magyarország jobban teljesíttel. Ha valóban jobban teljesítenénk, akkor minek ez a felhajtás? Olyan bambák lennénk, hogy nem vennénk észre, hogy jobban megy minden? Ha el tudnánk menni nyaralni az Adriára, vagy bárhová? Ha nem kellene lejárt szavatosságú, de még fogyasztható joghurtokat, felvágottakat, meg miegyebet vásárolnunk? Ha be tudnánk ülni a gyerekeinkkel egy moziba, vagy fel tudnánk ülni a Budapest Eye-ra? Ha nem rettegnénk attól, hogy mi lesz a gyerekeinkkel a középiskola után, mert ugye jó lenne Őket valamilyen egyetemre beíratni? Ha nem kellene rettegni attól, hogy kikapcsolják a gázt, vagy a villanyt, vagy a közös költséget? Jó, azt nem kapcsolják ki, de iszonyú ciki tartozni vele. Ha el tudnánk helyezkedni a szakmánkban, és ehhez nem kellene kormány közeli havert felhajtani? Tehát ha mindezek nem fordulnának elő, nem vennénk észre, hogy Magyarország jobban teljesít?

René Magritte-nek van egy képe, ami egy pipát ábrázol, és rá van írva a képre, hogy ez nem egy pipa. Voltaképpen a gyengébbek kedvéért írta, festette ezt a képet, arra utalva, hogy, jóllehet pipát látunk, de az csak egy kép, egy festő által elképzelt tárgyról, és ne tévesszen meg minket a hasonlóság, nem lehet elszívni vele egy font dohányt sem. Nem arra való. Hogy mi köze van ennek a képnek a kormánykampányhoz? Csupán annyi, hogy ne tévesszen meg minket az illúzió. Az a szlogen, hogy Magyarország jobban teljesít, csak egy szlogen, és semmi köze sincs a valósághoz. Jól hangzik, és jó lenne, ha így lenne, de az igazsághoz, feltételes módba kellene tenni.

Kommunikációs szempontból primitív hiba a kampány. Jól emlékszünk még az átkosban gyakori feliratokra, amelyek a megbonthatatlan szovjet-magyar barátságról, a dolgozó népé minden hatalomról, az imperializmus haldoklásáról értesítették a népet. Elhitte valaki? Szerette valaki ezeket a ronda irományokat? Aligha. Mindenki tudta, hogy ezek hazug állítások, de a világhatalmi szempontok, meg a Marxizmus-Leninizmus megköveteli, hogy úgy csináljunk, mintha igazak lennének. Úgy tűnik, visszatértünk a gyökerekhez. Most is tudja mindenki, hogy Magyarország rosszabbul teljesít, de csak legyintünk az ellenkezőjére. Orbán úr elhiszi ezt? Kövér úr elhiszi ezt? Semjén úr elhiszi ezt? Mit gondolnak erről Önök?
Talán most azt kellene sulykolni a magyar emberek fejecskéjébe, hogy a magyar foci jobban teljesít. Stadionok épülnek, futballakadémiák nőnek ki a földből.

Igaz, a világ még nem tudja, hogy a magyar foci jobban teljesít, de majd megtudja. Hogy mikor? Ez itt a kérdés...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr695479806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása