CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelieknek, soroksáriaknak kiút a gazdasági és társadalmi válságból

2013. szeptember 17. 05:55 - csú

Összefogás_3.jpgA fejlődés útjáról letérített Magyarország számára a jelenlegi mély válságából kiutat csak a demokratikus erők összefogása adhat. A tét az európai, demokratikus értékrendünk fennmaradása. A jelenlegi hatalom leváltása iránt elkötelezett csepeli és soroksári lakosság elvárja, hogy az Együtt 2014 – PM Szövetség az MSZP támogatásával minden demokratikus eszmékkel összeegyeztethető lehetőséget megragadjon a kormányváltás érdekében.” – Többek között ezt tartalmazza Az Együtt 2014 – PM Szövetség kampánystábjának az a közleménye, amelyet szerkesztőségünkbe küldött Együtt győzni fogunk Csepelen és Soroksáron is! címmel. A közlemény így szól:

            Magyarország az elmúlt 23 év legmélyebb gazdasági, társadalmi és politikai válságát éli meg. E válság annak köszönhető, hogy az Orbán kormány parlamenti túlsúlyát kihasználva nem a közjót szolgálja, hanem saját hatalmát betonozza be olyan eszközökkel, amelyek lerombolják az alkotmányos rendet, megcsúfolják a demokratikus értékeket. Gátlástalanul megtesznek mindent annak érdekében, hogy hatalmukat hosszú időre biztosítsák. Kizárólag ez a cél vezérli tevékenységüket. Figyelmen kívül hagyják a demokrácia alapelveinek és intézményeinek érvényesülését, a társadalmi szolidaritás gyakorlását.

            A kétharmadot birtokló FIDESZ-KDNP frakció az országgyűlésben minden beterjesztett indítványt a legelemibb kritika és gondolkodás nélkül elfogad. Ezzel a magatartással azoknak a választópolgároknak az érdekeit és elvárásait hagyják figyelmen kívül, akiknek hatalmukat köszönhetik. A Fidesz-KDNP pártszövetség képviselői tevőlegesen részt vettek a fékek és ellensúlyok rendszerének lebontásában, valamint a kétharmados többség felügyeletét biztosító intézmények függetlenségének korlátozásában.

            Matolcsy György elhibázott gazdaságpolitikájának következtében jelentős mértékben mélyült az országban a szegénység, fokozódott a társadalmi-gazdasági megosztottság. A kormányzat e problémákra nem a társadalmi szolidaritás alapelveinek érvényesítésével, hanem a perifériára szorultak ellehetetlenítésével keresi a megoldást. Kíméletlenül faragja le a legrászorultabbak és legelesettebbek támogatását, ezzel kilátástalan, reményvesztett helyzetbe taszítja a tömegesen elszegényedő lakosságot.

            Az Orbán-Simicska rezsim saját klientúrája számára gátlás nélkül aknázza ki az ország erőforrásait, így játszva el a jövőbeli növekedés esélyeit. Mindeközben a gazdaság stagnál, a hazai vállalkozások forrás hiányában képtelenek beruházni, a külföldi befektetők pedig inkább elkerülik hazánkat. Befektetések hiányában a versenyszférában nem teremthetőek munkahelyek, így csak megalázó közmunkával lehet javítani a munkaügyi statisztikákon.

            A fejlődés útjáról letérített Magyarország számára a jelenlegi mély válságából kiutat csak a demokratikus erők összefogása adhat. A tét az európai, demokratikus értékrendünk fennmaradása. A jelenlegi hatalom leváltása iránt elkötelezett csepeli és soroksári lakosság elvárja, hogy az Együtt 2014 – PM Szövetség az MSZP támogatásával minden demokratikus eszmékkel összeegyeztethető lehetőséget megragadjon a kormányváltás érdekében. Ebben a nehéz, de sikerre vezető munkánkban számítunk minden, a céljainkkal és demokratikus törekvéseinkkel egyetértő csepeli és soroksári polgárnak, és természetesen a demokratikus pártok helyi szervezeteinek és aktivistáinak a támogatására, tevékeny részvételére. Szabó Szabolcs, a demokratikus ellenzék közös jelöltje elkötelezett abban, hogy határozottan és hatékonyan képviselje a csepeli és soroksári emberek érdekeit.

Forrás: Az Együtt 2014 – PM Szövetség kampánystábja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr785517403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása