CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Víz alá kerülnek a csepeli utcák a bősz reszicsökkentés közben

2013. szeptember 18. 05:59 - csú

002-NSZ-indián-269_2.pngCsepel jól teljesít? Ami a rezsicsökkentésért a csepel.hu keretei között folytatott szabadságharcot illeti, egyesek szerint jól. De mi lesz 2014-ben? Amikor is a kínai horoszkóp szerinti Ló éve helyett, Magyarországon a „rezsiharc évét" rendezi meg országunk Kedves Vezetője. Hogyan fog Csepel megfelelni az új vezéri elvárásnak? Hiszen már idén is a rezsiharc jegyében teltek a csepeli, polgármesteri mindennapok. Legalábbis az önkormányzat hírportálja szerint. Nem tudom. Mindenesetre nagyon rá kell kapcsolnia a rezsicsökkentési kommandós-parancsnoknak, Németh Szilárdnak, mert – szerintem –, nem jól teljesít. Ugyanis az augusztus 26 - szeptember 16 közötti időszakban a csepel.hu-n megjelent 100 írásból, mindössze csak 25 %-ot tett ki a rezsicsökkentés. Felháborítóan kevés. Vajon mit csinált Ábel Attila alpolgármester? Talán már ő is fúrja a főnököt? Gyenge teljesítését még az sem menti, hogy a kormány, a Fidesz vezetői, 14 alkalommal kaptak helyet a honlapon, bizonyítandó, Magyarország jól teljesít, a rezsicsökkentés az ország felemelkedésének záloga.

Természetesen a legtöbbször, maga Orbán Viktor néz le ránk a portál oldalairól, de láthatjuk, olvashatjuk Lázárt, Kövért, a debreceni „Lajos királyt", Kósát, vagy a szerkesztő egyik kedvencét, a szélsőséges mondásairól elhíresült, pervesztes Bayer Zsoltot is. Mind arról szól, hogy milyen fantasztikusan jól teljesítünk, mennyire rendben van minden, a „kretének", az „elvtársak", a „liberális gazemberek" csak akadékoskodni tudnak, és hogy mennyire fontos a rezsicsökkentés.

Mindez azonban jövőre már kevés lesz. Kevés, mert Orbán úr „nagy ellenállásra" számít. A szabadságharc fokozódásának szükségességét vizionálja. Lelki szemeivel szinte már látja a nemzetközi csapatokat, amint átvágják az ország határainál a rezsicsökkentésből, a Közgép segítségével épített vaskerítéseket és egyesülnek a balliberálisok által feltüzelt hazai burzsoázia felfegyverzett szabadcsapataival. Ez intő jel Németh Szilárdnak, aki titokban még abban is bízott, hogy a Főnök, munkájáért, talán még rezsicsökkentési kormánybiztosnak is kinevezi. Lehet, hogy fel kell adnia polgármesteri pozícióját is (belső forrásunk szerint Borbély Lénárd alpolgármester szeretné még a választások előtt átvenni a vezetést), hogy fokozza rezsicsökkentési forradalmi szabadságharcos őrsének harckészségét, növelje (gyermekkori számháborús emlékei alapján), az ellenség elleni felderítő és hadműveleti, harcászati tevékenységének hatékonyságát, különös súlyt fektetve a régi/új harci eszközökre, a legyőzendők megfélemlítésére, megalázására. Mert a Kedves Vezető csak a győzelmet tudja elfogadni. A győzelmet, bármi áron!

Az ár tehát nem számít. Semmi nem számít! A rezsicsökkentés sem számít. Mert a rezsicsökkentés is csak eszköz. A Kedves Vezető 2014-es választási győzelmének legfontosabb fegyvere. A „vasököl, odasújt, ahova köll", mostanában ismét elővett szlogenjében most a rezsicsökkentés a vasököl. És ahova odasújt, ott kő kövön nem marad. Az internacionalista, kommunista, nemzetközi és honi burzsoázia, a rezsicsökkentést ellenzők meg csak „őrjöngjenek", mert „ez a harc lesz a végső", és „egyszer s mindenkorra" végük. Így lesz teljes a vezér győzelme.

Mi meg csak állunk, látjuk, bőrünkön érezzük a három éve folyó szabadságharc és az idén megindult rezsiharc okozta károkat. Egyesek még szurkolnak is. Észre sem veszik, vesszük, hogy nem a rezsicsökkentés a lényeg. Azt másutt úgyis visszaveszik. A választási győzelem a fontos, nem az emberek. A szabadságharccal álmodó, kelő és a maga királyságát, „Orbánisztánt" építő Kedves Vezető győzelme. De egyre több a rezsicsökkentési szabadságharcban megsebesült, megfélemlített, megalázott, ártatlanul megvádolt „ellenálló", a munkanélküli, a szegény, az országot elhagyó. A gazdaság stagnál, a hazai és nemzetközi szakértők nem számítanak fellendülésre. Fogynak az üzletek, nő a vállalkozásukat felfüggesztő, tönkrement vállalkozók száma. A napi.hu cikke szerint 2009-2012 között Magyarországon „brutális, 3,1 %-os volt a reálbércsökkenés", az origo.hu pedig azt írja: „kétmilliónál is több fogyasztó csúszik a rezsifizetéssel". Eközben Simicska közgépje tízmilliárdokat nyer a közbeszerzéseken, a kormány milliárdokat fizet ki offshore hátterű cégeknek, a felcsúti polgármester meg Budapesten nyeri a milliárdos pályázatokat, az Auchan bevásárló központokban meg a trafikokat stb.... Időnként víz alá kerülnek a csepeli utcák, befolyik a víz a pincékbe, lakásokba Királyerdőn, Hároson. Ugyanakkor azt mondta és mondja, hazudja – a szemünkbe –, minden fideszes vezető: Magyarország jobban teljesít! Miközben – szép csendben –, készítik elő a további megszorításokat. Minderről azonban egy szót, egy sort sem olvashatunk a csepel.hu-n, de az önkormányzat lapjában, a Csepeli Hírmondóban sem. A média e két helyi „gyöngyszeme" hűen szolgálja gazdáit. A német rádió meri csak kimondani: „a magyar közszolgálati médiák meghamisítják a híreket"!!

Mi lesz 2014-ben, a „rezsiharc évében"? Nem harc, háború lesz! És választások! Talán vér nem fog folyni. Én azonban már békében, biztonságban szeretnék élni, boldogulni, Magyarországon. Ezért elmegyek majd szavazni. A változásra, a jelenlegi rezsim leváltására, mindenféle szabadságharc, rezsiharc azonnali abbahagyására adom voksomat. Tudom, többségben leszünk.

V O X 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr705519675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása