CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kékcédulától a félcéduláig

2013. szeptember 22. 04:24 - csú

Fogja a fejét.PNGKalocsai Imre: DEJA VU

Mottó: Nem azért van a történelem,
Hogy átírják, vagy bemagolják,
Hanem hogy tanuljunk belőle,
Ne ismétlődhessen meg.
(tőlem)

Sínen vagyunk! Vakvágányon. Nekünk már annyi. Mindenben volt részünk: felszabadulásban, málenkij robotban, az ország talpra állításában, a régi rezsim lefejezésében. Kékcédulás „fülkeforradalomban", félcédulás hatalomgyakorlásban. Kitelepítésben, beszolgáltatásban. Államosításban, általánosításban. Tiszta udvar rendes házban, padlás lesöprésben.

Külső ellenség elleni felkészülésben, belső ellenség felderítésében. Szűnni nem akaró éljenzésben, sűrű hallgatásban. Egy a jelszó, egy a zászló, mindannyian egy apától. Ötéves tervekből, békekölcsönökből. Összetartásból, kizárásokból, önkritika gyakorlásokból. Szocialista embertípusból, koncepciós perekből. Forradalomból és szabadságharcból. Mártírokból és megtorlásból. Jutott nekünk: 3/3 + 3T= 1 párt rendszer. Szolid konszolidáció, szelíd erőszak. Béketáborban a legvidámabb barakk. A szocializmus alapjainak lerakása, Gebin, maszek, háztáji, fusi, umbulda. Legfőbb érték az ember, utána a melós. A tudás hatalom, nem kell mindenről tudnunk, Ki Mit Tud. Előre a lenini úton, szomszédolás tankkal, szomszédolás Gorenjéért. Új gazdasági mechanizmus, régi beidegződések. A fejlett szocializmus felépítése, a határzár lebontása. Szamizdad, ellenzéki kerek asztal. A fiúk is a koleszból ezt jól megtanulták, de nem tanultak belőle. Most nekünk adták fel a leckét.

Kalocsai Imre

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915527019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hope2 2013.09.23. 16:47:40

Remek ez az írás, de elfog a sírás. Ha mindez igaz, tán nincs is vigasz.
süti beállítások módosítása