CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz csepeli műve: a családon álltak bosszút az igazság miatt

2013. szeptember 24. 05:59 - csú

ELÉG VOLT-221.pngTartozom egy magyarázattal, miért ragadtam meg a klaviaturát. Történt ugyanis, hogy a Csepel Újság oldalán a vélemények között tallózva találtam két bejegyzést. A poszt megfogalmazása azt sejteti, hogy írója két cikk tartalmával, szellemiségével egyetért. De! Kifogásolja, hogy a művek alkotói nem vállalják a saját nevükkel a megírtakat.

Ez elgondolkodtatott. Szoktam, nálam ez egy teljesen normális tevékenység. Így szocializálódtam. Mind két poszt Gábor Vilmos Varga hozzászólásaként lett aposztrofálva.

Azon morfondíroztam, hogy egy írás tartalmához tényleg szükséges-e „elkövetőjének” valódi személyiségét adnia, vagy az abban foglaltak és az állítás dokumentálása elégséges-e az írás valóságtartalmának megítéléséhez. Mind ez csak azért foglalkoztat, mert mai valóságunkban a NER ( Nemzeti Együttműködés Rendszere ) hatálya alatt a korábbi egyértelmű fogalmak és kijelentések egy új kontexktusba kerültek.

Csak egy példa egészen közelről:

Egy csepeli blogoló huzamosabb ideje tesz saját nevével vállalt nyilatkozatokat saját oldalán, mely sehogy sem klappol a jelenlegi hatolom által minden eszközzel sulykoltakkal. A kerületi a hatalom egy darabig tehetetlenül tűrte, de kereste a törlesztés lehetőségét. Először csak a személyt próbálták lejáratni, besározni és ezzel hiteltelenné tenni. Ezzel nem sokra mentek, mert sokak által ismert és elismert személyre irányultak a karaktergyilkos nyilak.

Ezután harcmodort változtattak. Következett az illető családja. Először a fiát rúgták ki azonnali hatállyal az önkormányzat fennhatósága alatt működő munkahelyéről. Informátorunk, aki ezekben a berkekben járatos közölte, hogy egyenesen a helyi hatalom csúcsáról érkezett telefonon erre az  utasítás. Majd rövid fegyverszünet következett hátha elhallgat az illető és megérti mi a rendszer.  Értette, de gerinces ember lévén nem hátrált meg.

Ezután jött a következő menet. A feleségét rúgták ki 24 órán belül önkormányzati munkahelyéről. Gondolták ez már jobb belátásra téríti. Sőt! Informátorunk az is elmondta, hogy ezzel másoknak is példát akartak statuálni.

Kedves olvasók megfognak lepődni, illetve nem fognak meglepődni ( nem kívánt törlendő ) emberünk ezután sem adta fel!

Tovább fűzve a gondolatokat.  Az internet világában meghonosodott nickneves fórumozás lehetősége megadta azt a szabadságot mindenkinek, ha nem akar vagy nem tud gondolkodni elég egy jópofa név mögé bújva komcsizni, fasisztázni, libsizni, zsidózni, cigányozni. Nem szükséges az igazságot a valóságot keresni, a szöveget a mondanivalót értelmezni. Bőven elég annyi, ha x írt valamit , akkor az komcsi, zsidó stb. Tehát hazug. Ha y, akkor az meg fasiszta náci stb. Tehát hazug.

Hát kedves felebarátaim ma itt tartunk.

Folytatva. A Csepel Újság az Újság!

Az újságírás írott és íratlan szabályai szerint a lapban megjelenő cikkeket különböző módokon lehet megjelentetni. Ennek egyik formája az, hogy a cikk vagy cikkek írója újságíró nevet választ magának. Például azért hogy az abban megírtak elváljanak a személyétől és a tartalom jól megkülönböztethető módon az írói munkásságát képezzék. Másodsorban pedig azért, mert nem csak a  személy hitelesíti a leírtakat, hanem az abban foglaltak valósága. Is. Rejtő Jenő is P. Howard néven jelentette meg közkedvelt könyveit.

Kedves Gábor Vilmos Varga!

Nem feltételezem, hogy ez a név nem az Ön valóságos tisztességes és becsületes neve. Viszont bocsásson meg. Ettől még lehet egy nicknév is, mely mögött akárki is meghúzódhat. 

Tövis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr735530324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása