CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fontos tudni valók csepelieknek!

2013. október 09. 05:05 - csú

Felkiáltó_1.jpgKutyák összeírása, ároktisztítás, fűtési veszélyek, mustgáz, „gázos” közvélemény-kutatás

Kutyatulajdonosok figyelmébe! Dr. Szeles Gábor jegyző tájékoztatása szerint a csepeli önkormányzat ebösszeírást végez. Az adatszolgáltatás elmulasztói nagy összegű büntetésre számíthatnak. Az adatszolgáltatás megkönnyítése érdekében nyomtatvány áll rendelkezésre 2013. évi Ebösszeírás (ADATLAP Budapest XXI. Kerületben tartott ebről) címmel, melyet minden egyes kutyáról (ebenként egy példányban) szükséges kitölteni. Az adatlap letölthető innen, illetve beszerezhető hivatali időben a polgármesteri hivatalnál, és szükség szerint szabadon sokszorosítható. Az olvashatóan kitöltött, és a felelős állattartó aláírásával ellátott adatlap a városrendezési iroda környezetvédelmi csoport részére beküldhető postai úton, illetve leadható személyesen ügyfélfogadási időben. További információk az adatlap hátoldalán olvashatók, illetve a 427-6286 és a 427-6287 hivatali telefonszámon kérhetők.

A jegyző másik közleményében ezt írja: „A polgármesteri hivatal tájékoztatja a kerület lakóit, hogy jelenleg a Hivatal nem folytat a kerületben semmilyen közvélemény-kutatástvagy egyéb adatgyűjtést. Ha valaki erre utaló jelenséget észlel, az kérjük, tegyen bejelentést a kerületi Rendőrkapitányságon a 427-4600 telefonszámon." 

Németh Szilárd polgármester az ingatlanok előtt húzódó árkok rendbe tételére hívja fel a tulajdonosok figyelmét. Miként közleményében írja, „A közelmúltban történt nagy esőzések után különösen érdemes odafigyelni az árkok állapotára, hiszen a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok (kőzúzalék, sár, stb.) az elvezető rendszerbe kerülve esőzés idején komoly problémákat okozhatnak.” Magyarán: szennyvízcsatorna már van, de a csapadékvíz-elvezetését még nem oldották meg. Ezt követően Németh Szilárd, a nemzetet oly gyakran emlegető polgármester ékes magyarsággal a következőket írja: „Jogszabály írja elő, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület); a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai, továbbá tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.” Lefordítjuk ezt is: saját érdekükben legyenek szívesek az árkokat kitisztítani.

Azt is az önkormányzat hivatalos hírportáljáról tudhatjuk meg, hogy idézzük: "beköszöntött az ősz".(Köszönjük - a szerfkesztő megjegyzése) Miként a csepel.hu írja,  ilyenkor szüretelni szoktak.  (Ezt nis köszönjük!) A lényeg viszont tényleg fontos:  a pincékben vigyázni kell a mustgázra, amely valójában szén-dioxid, és halálos lehet. A gyertyaláng és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság instrukciói segíthetnek a tragédiák megelőzésében a csepeli szüretelőknek.

A katasztrófavédelem a szén-dioxid mellett a szén-monoxid gyilkos természetére is ráirányítja a figyelmet. Már most szólnak, hogy „gázüzemű vagy vegyes tüzelésű fűtési technikák esetén fokozott figyelmet kell fordítani arra, hogy az új típusú nyílászárók megfelelő szellőzőnyílással legyenek ellátva.” A lakásokban élők biztonsága érdekében a kéményeket és a fűtőberendezéseket szakemberekkel kell ellenőriztetni, és érdemes a (valóban működő) szén-monoxid érzékelőt felszerelni. Azt sajnos nem tudhatjuk meg a katasztrófavédelmisektől, hogy melyik CO-érzékelőt érdemes megvásárolni.

Forrás: csepel.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr515556487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hope2 2013.10.09. 23:01:32

"FELHÍVÁS A CSEPELI KUTYATULAJDONOSOK FELÉ", mondhatnám: irányába. A csökkentett tankötelezettség még el sem kezdődött. Mi lesz, ha már az "eredménye" is látszik majd?
süti beállítások módosítása