CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rólunk írják – külföldön (4.)

2013. október 18. 04:40 - csú

Lapszemle.PNGA csepeli internetes hírportálokon, a közpénzből fenntartott önkormányzati honlap és a Fidesz közeli hírblog egyoldalú lapszemléi kivételével, nem szokás a bennünket körülvevő világról, annak hazánkról alkotott véleményéről időről-időre tájékoztatni a magyar olvasókat.  Sorozatunk célja, szemlézni a Magyarországról megjelent külföldi lapvéleményekből. Igyekszünk a gazdasági- és társadalmi-, politikai élet valamennyi területével kapcsolatos cikkekből válogatni – olvasóink sokoldalú tájékoztatása érdekében.

                                                                                                                              

Daily Telegraph

Konzervatív lap kéri számon Cameronon az Orbánnal szembeni puhányságot. (index.hu, 2013. október 10.)

          Az angol konzervatív lap online felületén közölt írás szerzője szerint az angol kormányfő „súlyos hibát vétett”, mert legutóbbi londoni találkozójukon nem kérte számon Orbán Viktoron a „médiaszabályozással és az emberi jogok megsértésével kapcsolatos ügyeket”.

           A cikk kritikusan említi a magyarországi vallásszabadság alkotmányos korlátozását, illetve Orbánnak azon mondatát, amelyben párhuzamba állítja Angela Merkelt a nácikkal.

                                                                                                                                              

Economist

Orbán rossz ajtón kopogtat.  (index.hu, 2013. október 8.)

          A brit lap egyik blogja Orbán Viktor londoni látogatása kapcsán a következőket írja: „Orbán rossz ajtón kopogtat. Nem a mi értelmünkben vett konzervatív politikus. Felülről szervezett, túlközpontosított államot hoz létre, melyben a jóléti államot nacionalista retorikával vegyíti.” A blog szerzője Orbán anti-elitista retorikáját zavarba ejtőnek nevezi, mert „a jó kapcsolatokkal rendelkező üzletemberek” pártkapcsolatai és politikai orientációja határozza meg „a vállalat sikerét vagy kudarcát, különösen a közbeszerzésekben.”

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr75582466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása