CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A címzett visszaszólt: Ismét becsapják a csepelieket! Erre van pénz?

2013. november 03. 05:59 - csú

002-Magukat ünnepeltetik.pngMegint játszanak velünk! Mármint Németh Szilárd és állandó tettestársai. A látszatdemokrácia homokozójában. Történt ugyanis, hogy a szeptember 27-i testületi ülésen a fülkeforradalmi mameluk-gyülekezet ismét úgy döntött, megkérdez bennünket.  Pontosabban fogalmazva, konzultál velünk.

Konzultál, mert a legutóbb kiküldött kérdőívének állítólag hatalmas szakmai, hazai és nemzetközi sikere volt.  Orbán Viktor, az első számú Nagy Levelező, országunk Kedves Vezetője valószínűleg maga is gratulált legjobb tanítványának a sikerhez. A kerület lakossága pőedig külön levelekben követelte a levelező konzultáció rendszeresítését, ha már a fideszes polgármester úgy sem hajlandó szóba állni vele. A nyolcmilliós, egyszeri költséget a bérből, fizetésből, nyugdíjból és járadékból élők meg sem érzik....A követelés megértő fülekre és közpénz-hajigálókra talált a Szent Imre téren.  Sok csepeli lakásba már megérkezett az újabb  küldemény...

 

A csepel.hu önkormányzati honlapon már meg is jelent az új kérdőív, rövidesen mindannyian olvashatjuk. Igaz, a megfejtést nem közölték előre, de jó hír, hogy az értékelést ismét, a kérdőíveket tartalmazó urnák felbontása előtt néhány nappal teszik közzé. Már a címtől izgatott várakozás lett bennem úrrá. Gyorsan átolvastam a levelet és a kérdőívet. Biztos vagyok benne, hatalmas sikere lesz. Legalább 6.833 kitöltött példány érkezik majd vissza a hivatalba. Azért csak ennyit írtam le, mert az előző kérdőívből 6212-t válaszoltak meg a csepeliek, de akkor még csak kezdetén voltunk Németh Szilárd rezsicsökkentési csoportvezetői, kommandós parancsnoki munkásságának. Azóta már majdnem-államtitkár lett, elhárított egy rezsicsökkentés elleni terrortámadást. Indokolt tehát, hogy 10 %-os rezsi „felárral” kalkuláljak a beérkezett válaszok számát illetően.

 

Szinte látom a Csepeli Hírmondó szalagcímeit is: ÚJABB KONZULTÁCIÓS SIKER CSEPELEN!  Alatta, félkövér betűkkel: Közel 7.000 család támogatja Németh Szilárd konzultációs kérdőívét! Fantasztikus! Utána jöhet a szokott sajtótájékoztató, ahol a Csepeli Városkép Kft. által készített videón bemutatnak egy-egy családot is. Látunk majd egy háromgyerekes nagycsaládot is. A jól szituált, szép családi házban élő szülők éppen a kérdőív kérdéseit vitatják meg a gyerekekkel, majd szinte együtt, lelkesen töltik ki a kérdőívet. Pereg tovább az izgalmas összeállítás. Látjuk a kérdőívek ezreit tartalmazó ládák ünnepélyes felbontását, a válaszok értékelését végző munkabizottság hatalmas munkáját. De lesz színes képeket, grafikonokat tartalmazó kiadvány is, amelyben természetesen helyet kapnak a konzultációt dicsérő csepeliek arcképei, elismerő mondatai is. A nyolc millióból futja. És a polgármester nagy szerényen áll majd a riporterek előtt, kattannak a fényképezőgépek, záporoznak a nehéznél-nehezebb riporteri álkérdések.

 

Eddig értem a csepel.hu-n megjelent kérdőív feletti elmélkedésben, amikor, szünetet tartva,

megnéztem a postaládát. Már benne volt a levél. Hiába ebben gyorsak a fiúk. A borítékon a

cím: „Tc. Csepeli Polgárok” Így. Többes számban! Nézem a feladót: NÉMETH SZILÁRD CSEPEL POLGÁRMESTERÉTŐL” Így. Nyelvtanilag hibásan! Sebaj. Eddig sem tudtak helyesen írni. Nézzük inkább a tartalmat. A borítékban levél, kétoldalas kérdőív a tudnivalókkal, „kapcsolatfelvételi adatlap”, amelyben adataim iránt érdeklődnek és a válaszboríték. Hiába ahol van pénz, ott van pénz. Konzultációra is, bőven.

 

Ezzel együtt úgy döntöttem, nem küldöm vissza a válaszborítékot. Indokaim csokorba kötését  az ismert reklámban olvasható szlogennel kezdem: „Mert hülye azért nem vagyok”. Részletezve:

 

1)  A Képviselő-testület szeptember 27-én döntött a konzultáció elindításáról. A döntés arról szólt, hogy a „közterületek és a közbiztonság témakörében” kérik ki a csepeliek véleményét. (568/2013./IX.27./ Kt. sz. határozat). Ez a konzultációs kérdőív nem a határozatban megfogalmazott kérdéskörökről szól. A közbiztonság valóban lényeges kérdéseivel a kérdőív egyáltalán nem foglakozik. Ha a testület olvashatta volna a kérdőívet, biztos vagyok, hogy az ellene szavazó MSZP frakción túl, egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta volna meg.

 

2)  Október 25-én már döntöttek a kérdőív lényegéről, a csepeli hajléktalanok problémájáról. Az elfogadott határozati javaslatban azt javasolják „Budapest Főváros Közgyűlésének, hogy Budapest XXI. kerületében….és itt pontosan körülírják, hogy Csepel területének majd egészén…”nyilvánítsa jogellenesnek a kerületi tulajdonú közterületeken és azok 50 méteres körzetében az életvitel szerűen megvalósuló közterületi tartózkodást”.(csepel.hu) Ha tehát a témában lényegében már döntöttek, akkor miért kérik véleményemet? Tényleg nem szeretem, ha hülyének néznek.

 

3)  A levél egyik mondatával egyetértek. A hajléktalanság valóban „korunk egyik súlyos problémája”. Azzal azonban, hogy eltüntetjük hajléktalanokat a közterületekről, majd döntést követően álkonzultációt indítunk, nem oldjuk meg a problémát. A megoldás társadalmi, gazdasági kérdés, feladat, más társadalom felfogást és azt igényli, hogy Magyarország valóban jobban teljesítsen. Az eltelt három év bizonyítja: a Fidesz, az Orbán-kormány, egyik kérdést sem tudja, és nem is akarja megoldani.

 

4)  Miután a Fidesz kezében összpontosult minden hatalom, a sziklaszilárd alaptörvényt és a  választási törvényt kényre-kedvre módosították, kezükben a teljes közmédia, a Simicska birodalom uralja a hirdetési reklámfelületeket, most még, álszent módon, a „közterületek tisztasága és rendje” érdekében a várható választási „plakátháborúnak” is elejét akarják venni. A levél egyik pontja erről „szól”. Érdekes: a kérdőív 3. pontjában valamiért már nem hivatkoznak a közelgő választásokra. Számukra elég, ha a két „álalternatívából” az elsőt választják a kérdőívet visszaküldő csepeliek. Utána már nyugodtan mondják majd: „ezt akarják a csepeliek is”. A Csepeliek rendet és tisztaságot akarnak, de tisztességes választásokat is. Ez a kérdőív ennek lehetőségeit is csökkenti.

 

5)  Szakmailag ez a kérdőív nulla, emberileg elfogadhatatlan. Hiányoznak belőle a reális választás feltételei, az álkérdésekből adóadóan előre borítékolhatóak a Németh Szilárd polgármester úr által várt válaszok. Remélem a közvélemény kutatással foglalkozó szakemberek is megerősítik véleményemet. Ennél azonban fontosabb szerintem, hogy a csepeliek felismerjék: ismét, immár sokadszor akarja őket Németh Szilárd becsapni. A valódi felismerésre és válaszra, a levelező polgármester leváltására azonban már kevés levélének sutba dobása. Több kell.

 

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr485609072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása