CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szégyeljék magukat!

2013. november 10. 03:33 - csú

Veress Jenő.PNGFémilliónál többen vannak, akik semmilyen rendszeres szociális ellátást nem kapnak, és elhelyezkedni sem tudnak – írta a Népszava. Czomba Sándor éhenhalásügyi államtitkár bejelentette a felemelkedési programot: 24 milliárd - uniós - forintból hiányszakmákra képeznek 100 ezer jelentkezőt, így a munkáltatók szakképzett munkaerőt kapnak. (Na ja!)

                                            

A fejenként 240 ezer forintért - sok más mellett - a következő "hiányszakmákat" oktatják a szomorú alattvalóknak: disznóetető, fűnyíró, takarító, segéd-gátőr. (Welcome, új Pelikán elvtársak!)

Bírom látni, amint egy személyzetis rákérdez a képzettségemre, és hanyatt esik a nappalis krampács-diplomám hallatán. Esetleg a posztgraduális gereblye-vasvilla oklevéltől.

                                                

Elég csak elképzelni egy kisemmizett földtulajdonost, aki tömegével alkalmaz majd falopás-szarvassült végzettségű miniszterelnöki vejeket. Esetleg hígtrágya mestervizsgásokat. Persze nem több az egész, mint nettó megalázása a szegény, de szorgalmas embereknek...

                                

Hatalmas biznisz viszont az állami parasztvakítás-zsebtömés tanszék számára.

Mondom ezt mint értelmiségi, hiszen annak idején, a hadseregben - bizalmilag - háromórás nappali egyetemet végeztem szikvízkészítő szakon. (A tisztikarnak ugyanis szóda járt az ebédhez - meg a borhoz.) Erről papírom is van. Vajon mi lehetnék én a NER-ben, ekkora képzettséggel…? Szerintem ők szólítsanak doktor úrnak. (Legalábbis Kósához képest.). Ja, és szégyelljék magukat!

                             

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr55621462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása