CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Együtt véget vetnek az egykulcsos adónak!

2013. november 18. 03:03 - csú

Szabó-Takács Krisztián sajtótáj.JPGKözös sajtótájékoztatót tartott Csepelen az Együtt 2014-PM és az MSZP.  A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor (Együtt 2014-PM), Szabó Szabolcs (Együtt 2014-PM), valamint Takács Krisztián (MSZP) mondta el véleményét az Orbán-Simicska rezsim által bevezetett igazságtalan egykulcsos jövedelemadóról. Részletek:

 

 

Az Együtt 2014-PM és az MSZP csepeli tagjai újabb közös kitelepülést tartottak szombaton a Zrínyi utcai Spar előtti területen. A kitelepülés keretében a pártok megjelent tagjai sajtótájékoztatót tartottak a FIDESZ által bevezetett igazságtalan egykulcsos jövedelemadóról.

                                                

Szigetvári Viktor elmondta, hogy az egykulcsos adó tíz emberből nyolcnak rosszat hozott, zömmel az átlagos vagy az az alatti jövedelemmel rendelkezőknél. Egy egykulcsos SZJA azt eredményezte, hogy 100 ezer forintnyi bruttó bérből 11 ezer forinttal kevesebb marad az embereknél, mint a bevezetése előtt. Az Együtt 2014-PM olyan adórendszert javasol, mely több mint 3 millió embernek azonnali jövedelemjavulást eredményez majd. Az adójóváírás újbóli bevezetése a minimálbéreseknél havi 8-10 ezer forintos nettó béremelkedést jelentene, és ennek pozitív hatása jóval az átlagbér felett is érzékelhető lenne. Szigetvári Viktor elmondta, hogy az Együtt 2014-PM az adórendszer átrendezését tervezi, vagyis összességében nem növelnék az elvont adók összegét: a jóval átlag felett keresők kicsit többet fizetnének majd az új rendszerben, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony jövedelműek kevesebb adót fizessenek.

 

 

Szabó Szabolcs, az ellenzéki összefogás csepeli képviselőjelöltje elmondta, hogy az egykulcsos jövedelemadó egyértelmű haszonélvezői az átlagnál jóval magas jövedelemmel rendelkező polgártársaink. Nem tartja igazságosnak, hogy a havi bruttó másfél millió forintot kereső Németh Szilárd például 212 ezer forinttal kap több fizetés minden hónap elején a számlájára az egykulcsos jövedelemadó bevezetésének következtében.  

 

 

Takács Krisztián kijelentette, hogy a kiemelkedően magas jövedelemmel rendelkező embereknek, például a csepeli Németh Szilárdnak többet kellene vállalnia a közterhek viseléséből. A politikusoknak ezen túlmenően fokozott önmérsékletet kell tanúsítaniuk. Nem tartja elfogadhatónak, hogy az egyre mélyülő szegénység közepette Németh Szilárd sokmillió forintot költött szolgálati autókra.  

 

 

Az Együtt 2014-PM az egykulcsos jövedelemadó ellen aláírásgyűjtő akciót kezdett, melyhez eddig országszerte nagyjából 50 ezren csatlakoztak. A szombati kitelepülésen sok csepeli lakos is aláírta az aláírásgyűjtő ívet.

 

 

 

Szabó Szabolcs

Országgyűlési képviselőjelölt, Együtt 2014-PM

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr125641085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása