CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

G A Z E M B E R S É G !

2013. november 18. 18:54 - csú

CSILLAG áDÁM ELLENI ATROCITÁS.PNGMegtámadták és megfenyegették Csillag Ádám dokumentumfilmes-operatőrt a 86-os buszon, vasárnap a Jobbik Horthy 94 évvel ezelőtti budapest bevonulására emlékeztető rendezvénye előtt. A magyar média nagy része hallgat, nem emeli fel a szavát. Lapunk, a CSÚ szolidaritását fejezi ki a mai Magyarország krónikásával, aki korábban egy sérülés miatt elvesztette egyik kezét és így sérülten is rögzíti azt ami itt történik, most éppen vele... Részletek:

„Most fejezd be! Most fejezd be a forgatást, te! A forgatás neked mára véget ért, takarodjál haza, jó? (...) Ne törődjél vele, hogy ki vagyok! Már láttalak a fejedről. A zsidó fejeddel együtt foglak levágni, buzi! Menjél haza a gecibe!" Ezekkel a szavakkal támadtak rá Csillag Ádám dokumentumfilmes-operatőrre november 17-én a 86-os buszon, amikor – állítása szerint – tíz másodperce kapcsolta be a kameráját, hogy dokumentálja a Jobbik Horthy-megemlékezésére való érkezését.

A kamera rögzítette a párbeszédet, de azt egy percnyi szóváltás után a támadó kikapcsolta. A fenyegetőzésbe a busz vezetője is beszállt, aki közölte, hogy már ő is felszólította Csillagot a kamera kikapcsolására, mert „nem lehet forgatni az autóbuszon", ahhoz Csillagnak „nincs joga".

Csillag Ádám Balázs Béla- és Alternatív Pulitzer-díjas dokumentumfilm-rendező, producer. Munkásságának egy része ITT TEKINTHETŐ MEG, és még ITT IS LÁTHATÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr855642282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása