CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyarország ROSSZABBUL teljesít!

2013. december 18. 04:44 - csú

Rálbércsökkenés-529.jpgSzerkesztőségünk új rovatott indít, bizonyítandó, Magyarország nem teljesít jobban. Nem azért, mert örülnénk annak, hogy hazánk az elmúlt három évben egy sor mutatóban jelentősen lemaradt a kormány által kitűzött céloktól, illetve a nemzetközi eredményektől. Az új rovat célja, hogy tényekkel bizonyítsa, hazugság az a  hónapok óta folytatott sikerpropaganda, ami kitalálóitól a „Magyarország jobban teljesít!” címet kapta.

Rovatunk harmadik számában az egy főre eső nemzeti össztermékkel, a GDP-vel, továbbá az államadóssággal, és az egy főre jutó nemzeti jövedelemmel, a GNI-vel foglalkozunk:

1) Itt vannak a friss számok! Magyarország nem teljesít jobban – írja a napi.hu.  A vásárlóerő-egységben (PPS) számított, egy főre eső GDP az EU 28 tagállamában széles sávban, 263 és 47 százaléka között szóródott 2012-ben. Magyarország az uniós átlag alatt, annak 67 %-án állt, ami megegyezik a 2011-es szinttel. A kelet-európai tagállamok közül jobban teljesített Észtország, Litvánia, Szlovákia, Cseh Köztársaság és Szlovénia is. Magyarország ROSSZABBUL teljesít! (napi.hu, 2013. december 15.)

2) Új csúcson az államadósság! December elejére minden korábbi rekordot megdöntött a központi költségvetés adóssága, az Állami Adósságkezelő Központ szerint elérte a 22.728 milliárd forintot. A növekedés mögött a novemberi dollárkötvény kibocsátás áll. Január óta 2000 milliárd forinttal nőtt az állami költségvetés tartozása. Ez a GDP 78 százaléka. Az államadósság ennél azonban még magasabb, hisz abba beletartoznak az önkormányzatok adósságai is. Magyarország ROSSZABBUL teljesít! (napi.hu, 2013. december 12.)

3) Helyben jár a magyar gazdaság, évtizedek óta nem képes felzárkózni az EU átlagához – nem csak a GDP, hanem a GNI alapján sem. Az egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelem (GNI) kiszűri a külföldi multinacionális vállalatok tevékenységét, viszont a magyar „multikét” figyelembe veszi. Bár az elmúlt évtizedekben többé-kevésbé folyamatosan nőtt a magyar GNI, 2012 végére meghaladta a 20.000 dollárt, az EU átlaga azonban sokkal gyorsabban növekedett, tavaly év végén már majdnem elérte a 35.000 dollárt. Magyarországon 30 év alatt a növekedés négyszeres, az EU-ban közel hétszeres volt a növekedés. Tavaly már a balti államok és Szlovénia és Lengyelország is jobban növekedett hazánknál, azaz az unió leszakadói között vagyunk. Magyarország ROSSZABBUL teljesít! (napi.hu, 2013. december 9.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605695569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása