CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila lebukott és megbukott!

2013. december 21. 13:29 - csú

ÁA-6-Nyerő.PNGCsepel fideszes alpolgármestere lebukott, mert munkaidőben a facebookon acsarkodik, és megbukott, mert lehülyézi adófizető ellenfeleit, akiknek pár perccel korábban még áldást küldözgetett

Ekeserítő bizonyítványt állított ki magáról Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere, aki az önkormányzat kommunikációs és tájékoztatási munkájáért felelős. Tegnapelőtt közöltük Szabó Szabolcsnak,  az Együtt-PM és az MSZP Csepel-Soroksár-i képviselő-jelöltjének írását. A cikk a csepeli fideszes városvezetők közpénz-költéséről, a Csevak-utód Városgazda Zrt és a Városkép kft vezetőjének premizálásáról, jutalmazásáról szólt. A tények sora és a kritikus vélemény kiverte a biztosítékot Ábel Attilánál, és ráborult számítógépe klaviatúrájára. Csak írt, csak írt, pocskondiázott, becsmérelt a közelgő karácsonyi szeretet nagyobb dicsőségére.

Tegnapelőtt, délelőtt vitték ki a lakásokba az Ábel polgármester úr által felügyelt, irányított Csepeli Hírmondó karácsonyi számát, amelyben néhány vaskos félrevezetés kíséretében a  címoldalon főnöke, Németh Szilárd, belül pedig a Fidesz-frakció  áldott, békés karácsonyt kívánt. A nyomdafesték még meg sem száradt a Fidesz propaganda kiadványán, amikor Ábel alpolgrármester ‑ fizetett munkaidejében ‑ a következő bejegyzést írta Szabó Szabolcsnak, aki a pofátlan, képmutató csepeli jutalmazási gyakorlatot bírálta cikkében:

Ábel Attila Szabolcs, elképesztően dilettáns vagy. Olyan mértékben nincs fogalmad sem arról, hogyan működik az önkormányzat, hogy az már megdöbbentő. Pedig te is a közszférában dolgozol, és - állítólag - értesz a közgazdasághoz. Teljesen elképesztő az a hülyeségtömeg, amit összeírtál.

Az általad köpködött emberek esetében egyébként az egyiknél, Vida Istvánnál az MSZP is támogatta a prémiumot, ami a munkaszerződésének része. Kérjed számon őket! Az egész országban ezen a módon tudnak teljesítmény alapján munkabért adni. De persze ezt te - szégyent hozva a saját szakmádra - nem tudod. Katasztrófa.

december 19., 11:30” 

 

Szabó Szabolcs erre  így válaszolt:

Kedves Attila! Köszönöm dicsérő szavaid. Jelzem, hogy én csupán azokat a számokat ismertettem, amit az Önkormányzat adott ki az atlatszo.hu kérésére. Ezek tények, ti írtátok. Egyébként apró logikai bukfenc a kommunikációtokban, hogy ha a jutalmak osztása a teljesítményösztönzés teljesen elfogadott módja (amit egyébként bizonyos körülmények között tényleg az), akkor Németh Lászlóné miért kérte az állami cégek vezetőit, hogy fizessék vissza a két millió forint feletti jutalmakat? Esetleg ő is dilettáns? Értem én a problémát: sajnos pont azt csináljátok, mint ami ellen ellenzékből még harcoltatok. Ezek szerint két lehetőség van: vagy akkor tévedtetek, vagy most. Illetve van egy harmadik lehetőség is: egyszerűen hülyére vesztek mindenkit. Szabó Szabolcs”

Ábel urat a válasz felbőszítette, és még mindig a közpénzből fizetett munkaidejében így folytatta epeömlését: 

Ábel Attila Egyébként jutalmat nem kapott senki, a cégvezetők sem. Ti meg konzekvensen jutalmat írtok, ami még rátesz egy lapáttal a hülyeségre. A csepeli önkormányzat vezetői és cégvezetői összesen 0 forint jutalmat kaptak 2013-ban. Éppen úgy, ahogy 2012-ben és 2011-ben is 0 forint jutalmat kaptak. Mire jó, hogy hazudoztok? Szégyenletes amit műveltek. december 19., 14:05

Itt az egyik olvasó rövid, de lényegre törő megjegyzést tett: „ Kedves Ábel Attila! Hiszi a piszi!”

Szabó Szabolcs már este nyolc óra után bővebben reagált az alpolgármesteri dühkitörésre:

„A prémium és a jutalom valóban nem azonos, ha azt tényleg az eredeti jelentésük szerint alkalmazzák. Azonban létezik egy olyan kifejezés, hogy jutalom jellegű prémium, vagyis amikor voltaképpen a munkaköri kötelezettség körébe tartozó feladatot írtok elő a prémium feladatok között. Szerintem pl. a Városgazda vezetőjének előírt feladatok (lásd az uszodai sátor ügye) hozzátartoznak a munkaköréhez. Szóval leállhatunk vitatkozni a prémium és a jutalom közötti különbségen, de itt teljesen tiszta a kép. A 6 millió az 6 millió. Ennyi.december 19., 20:46

Bármennyire is dühös Ábel Attila, esti szabadidejében ő nem veri a klaviatúrát és az ellenzéket. Az osztályharcot tegnap, péntek délelőtt - munkaidőben - fél 11 után folytatta eme veretes szavakkal:

„Kedves Katalin: nem is kell elhinni semmit ami igaz, nyugodtan fürdikéljen kedvencei hazugságaiban. Ti meg ne legyetek már annyira hülyék, hogy az új uszoda építése hozzátartozik a munkakörhöz: szerintetek minden évben új uszodát kell építeni? Mi lenne így ötven év múlva, hová férne ötven uszoda?

A munkaszerződésben meghatározott bér a munkáért járó bér, azon kívül egyetlen fillért nem kapott egyetlen cégvezető sem. Mi sem. Minden adat nyilvános. Ha pedig nem fogadjátok el, hogy a munkáért munkabér is jár, mondjátok le, adjátok vissza a fizetéseteket. Járjatok elő példával, ha ennyire hülyék vagytok. Gusztustalan amit itt műveltetek az ünnepek előtt a hazudozásaitokkal. Nincs mit kritizálni? Milyen alapon akartok kormányra kerülni, ha még kritizálni sem tudtok valós dolgokat, és inkább hazugságokat találtok ki? Ráadásul éppen az MSZP, a szövetségesetek jutalmazott agyba-főbe mindenkit. Szégyen amit műveltek, hogy rosszindulatúan hazudoztok: szégyelljétek magatokat!”

Szabó Szabolcs az Együtt-PM politikusa Orbán Viktor üzenetét küldte válaszként a magából kivetkőzött Ábel Attilának:

„Akkor Orbán miért tiltotta le a prémiumok kifizetését, ha azzal minden rendben van. Ugyebár vagy visszafizetik a cégek vezetői, vagy lemondanak. http://index.hu/.../orbanra_hivatkozva_letiltottak_a.../

Orbánra hivatkozva letiltották a városvezetők jutalmát

index.hu

A jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása - írja a Blikk egy levélre hivatkozva.” 

Itt tartunk most! Az áldásosztó, dühöngő alpolgármester egyelőre néma mint a kádban úszkáló karácsonyi hal. Mi meg gondolkodhatunk  Ábel úr díszkötéses szavain: tényleg! Csepelen hol férne el ötven uszoda? Közülük legalább egyetlen egy befedve! Nem felfújva, hanem befedve! A helyes megfejtők a válaszukat Ábel Attilának küldjék el, de csak alpolgármesteri munkaidejében. Az osztályharcot ugyanis közpénzből vívja havi bruttó 510 ezer 300 forintért. A közpénzből kizárólagos használatra kapott Renault Clió már csak ráadás neki. Az évenkénti 30 ezer kilométerre szóló költségfedezet (benzin, fenntartás, biztosítás, stb) pedig csupán hab a tortán. Ennyit kap a csepeliektől, köztük bírálóinak adójából, akik ezért talán többet érdemelnek annál mint hogy Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere  lehülyézze őket.

Mesztic

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr15703327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása