CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Orbán azt üzenete, hogy visszafizetitek vagy lemondtok?

2013. december 21. 12:43 - csú

Orbán ráncol.PNGAz index.hu és az MTI és a Blkk információira hivatkozva közölte Orbán Viktornak a fideszes városvezetőkhöz címzett karácsonyi üzenetét. A kiszivárogtatott információk szerint Kubatov Gábor és Kocsis Máté a következőket írta a fideszes választókerületi elnököknek: „Elvárjuk az önkormányzati politikusoktól, sőt az önkormányzati cégek vezetőitől is azt, hogy mondjanak le az extra juttatásokról, a jutalmakról és prémiumokról”

Mindez azért érdekes, mert a csepeli városvezetők az utóbbi napokban folyamatosan arról beszéltek, hogy ők aztán nem vettek fel jutalmat, a városi cégek vezetőinek fizetett prémium meg teljesen rendben lévő, hiszen az a szerződésük része. Ábel Attila még arra is vette a fáradtságot, hogy a Szolidaritás facebook oldalán üzengessen nekem, amiben a városvezetőket mentegeti.

Hát nem tudtam mi hiányzik. Íme néhány épületes mondat Ábel Attila hozzászólásaiból (a teljes szöveget nem merem közölni, mert személyeskedő és trágár):

„Az egész országban ezen a módon tudnak teljesítmény alapján munkabért adni. De persze te – szégyent hozva a saját szakmádra – nem tudod.”

„A munkaszerződésben meghatározott bér a munkáért járó bér, azon kívül egyetlen fillért nem kapott egyetlen cégvezető sem. Mi sem. Minden adat nyilvános. Ha pedig nem fogadjátok el, hogy a munkáért munkabér jár, mondjatok le, adjátok vissza a fizetéseteket”

Azt most hagyjuk is, hogy mennyire etikus munkakörbe tartozó feladatokért prémiumot fizetni. Ugyebár ezt nevezik jutalom jellegű prémiumnak, ami kb. olyan, mintha én az egyetemen prémiumot kérnék azért, mert az óra végén letörlöm a táblát, jóllehet a munkaköri leírásomban az nem szerepel. Na ne vicceljünk!

Sokkal érdekesebb azonban, hogy az Ábel Attila szerint teljesen normális és elfogadható prémiumokról teljesen mást gondol a Fidesz vezetése. Az Orbán által kiadott ukáz egyértelmű: vagy visszafizetik a városvezetők és cégvezetők a prémiumokat, vagy jótékony célra fordítják, vagy lemondanak. Ha valami normális és elfogadható, akkor miért kapnak ilyen utasítást?

A választókerületi elnököknek állítólag január 13-ig kell elkészíteni a listát, hogy a választókerületben jutalmazott és premizált vezetők mire fordították a prémiumukat és jutalmukat. Nagyon kíváncsi leszek a listára. Vajon miként fognak dönteni a csepeli érintettek? Kíváncsi leszek arra is, hogy Ábel Attila mit fog vajon nekem írogatni, ha ez megtörténik? Vajon mint gondol Orbán ukáza után Ábel Attila: most akkor a prémium etikus, vagy etikátlan?

Szabó Szabolcs

az Együtt-PM és az MSZP Csepel-Soroksár-i szervezetének jelöltje,

a kormányváltó szövetségben

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr955703461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása