CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán Viktor a diktátorok között mosolyog

2013. december 27. 04:44 - csú

Diktátorok között Orbán.PNGA Riporterek Határok Nélkül ironikus kampányfilmet készített a sajtószabadság ellenségeiről

Nagy emberek: a bernáthegyit ölelgető Vlagyimir Putyin, a tortával ünneplő Basár el-Aszad, az élményparkban nevetgélő Kim Dzsong Un, egy karon ülő gyermeknek gügyögő Recep Tayyip Erdogan, a szélesen mosolygó Silvio Berlusconi, a házastársi kettős portrén virító Ilham Aliyev, a kertészkedő Xi Jinping, a színes lufikhoz napszemüveget viselő Robert Mugabe és nem mellesleg az éppen családlátogatáson járó Orbán Viktor: a Riporterek Határok Nélkül nevű civil szervezet szerint 2013-ban ők voltak a sajtószabadság ellenségei.

A nem kormányzati szervezet egy kampányfilm kedvéért állította egy sorba diktátorokkal és ismert autokratákkal a magyar kormányfőt. Ez a YouTube-on elég volt ahhoz, hogy a magyar hozzászólók önfeledten egymásnak essenek, de az RSF-nek amúgy is deklarált célja volt az irónia, vagyis hogy megmutassa, független újságírók nélkül az érintett országokban miről szólnának a hírek. És 2013-at az RSF nem tartja jó évnek a sajtószabadság szempontjából: már a kampányfilmhez fűzött kommentár első mondatában emlékeztet, hogy az információ szabadságát rengeteg sérelem éri, újságírókat ölnek meg, bloggereket küldenek börtönbe, van cenzúra, szóval még mindig aggasztó a helyzet. (nol,hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr895709266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása