CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az MSZP választmánya támogatja az összefogást

2014. január 19. 03:45 - csú

Budai Bernadett - Kormos Kata és Mesterházy.PNGRégi-új szóvivővel vágnak neki a véghajrának a szocialisták -  Keményen fogják bírálni  a kormány lépéseit

Budai Bernadett újra az MSZP szóvivője lett, Mesterházy Attila pedig megkapta a választmány támogatását. Egyhangú döntés született arról, hogy ő legyen az ellenzéki tömörülés közös miniszterelnök-jelöltje. Erre a pontot a január 25-i kongresszuson teszik fel. Részletek:

Az MSZP választmánya megtárgyalta az új politikai konstrukciót, jóváhagyta az új közös listát, és azt, hogy Mesterházy Attila legyen az öt párt összefogásáról megállapodott ellenzék közös jelöltje a választásokon. A választmány határozott arról, hogy erről január 25-én megszülethessen a kongresszusi jóváhagyás is. Botka László, a választmány elnöke a Mesterházyval közösen tartott szombati sajtótájékoztatón bejelentette, határoztak arról is, hogy mind a 106 körzetben közös jelölt induljon, a cél a legteljesebb szövetség létrehozása, a politikai feltételek adottak, Mesterházyt fogják a kongresszuson jelölni ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek.

Mesterházy személyi döntésekről is beszámolt. Az eddigi egyik szóvivő, Török Zsolt Bács-Kiskun megyében indul, ezért szombattól már nem szóvivője az MSZP-nek. Helyét a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány szóvivője, a párt 2010-es kampányszóvivője, Budai Bernadett veszi át. Mellette Kormos Kata és Veres Gábor, a választmány elnökhelyettese segíti, Kunhalmi Ágnessel kiegészülve ők viszik a kampány során a kommunikációt.

Mesterházy reagált arra a Horn Gábor által felvetett ötletre is, hogy az MSZP-nek negatív kampányt kellene folytatnia. A pártelnök elmondta, keményen bírálni fogják a kormány lépéseit, de az amerikai-izraeli tanácsadókkal megerősített negatív Fidesz-kampány fogásait nem veszik át.

- Sokkal több és mélyebb szakmapolitikai egyeztetés történt az ellenzéki erők összefogása során, mint a 23 év alatt bármikor - jelentette ki Mesterházy. - Az ellenzék legfontosabb feladata, hogy bírálja a kormányt, és függetlenül attól, hogy oktatásról, egészségügyről vagy kultúráról van szó, alternatívákat mutasson fel. Minden kérdésben a többségi álláspont dönt, a vitás kérdéseket az összefogást adó pártok között sikerült rendezni.

Arra a kérdésre, hogy mind az öt párt neve és logója megjelenik-e a választólapokon, Mesterházy azt mondta, erre a választók miatt van szükség, ettől a politikai identitását senkinek sem kell feladni. A logók meg fognak jelenni a jelöltek szórólapjain is, ami a könnyebb eligazodást segíti. Arról, hogy az ellenzéki összefogásnak lesz-e külön neve a kampány hátralévő részében, még nem született döntés, de elképzelhető.

Rab László

Forrás: nol.hu

Fotó: Vajda JózsefNépszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr865769710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása