CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rettegő, lelketlen cimborák

2014. január 24. 05:43 - csú

Horváth Gyuszi-5_5.PNG"Azok, akiknek kevélyen hangoztatott keresztény indíttatásuk miatt is predesztinálva kellene lenniük arra, hogy segítsenek a szegényeken, most  azért ármánykodnak, és azon agyalnak, hogyan nehezíthetik tovább a nincstelenek életét....Hölgyeim és Uraim! Önöknek, nem Karl Marxszal, nem a hajléktalanokkal, nem az ételosztó jóemberekkel, még nem is a kereszténységgel, hanem saját magukkal van bajuk! Nem kicsit! Nagyon. Az értéktelenség, az embertelenség és az empátia hiánya, csak egy ideig leplezhető ...ez  az önök mumusa! Ettől félnek, ettől rettegnek. A hazug mesterségesen alkotott világban nincs már testvér, csak cinkostárs, nincs barát, csak tettestárs, nincs szövetséges, csak zsarolással sakkban tartott cimbora!" Horváth Gyula Mumusok című teljes cikkét itt közöljük:

"Az a baj, hogy már kezdünk napirendre térni afelett, amikor hülyének néznek bennünket!" Így fakadt ki egy fiatalember, amikor a kormányzó Fidesz politikájára utalt. És valóban!

Ha belegondolunk az elmúlt négy év botrányos dolgaiba rájöhetünk, hogy a fiatalember megállapításai helytállóak. A Fidesz már a hatalom megszerzéséhez is igaztalan politikát folytatott. Ígéretei, sugallásai teljes mértékben ellentétesek voltak szándékával és későbbi cselekedeteivel. Kifigyelte, a társadalom legérzékenyebb pontjait, és ott nyomult. Az ország becsületének visszaállítását, a korrupció megszűntetését, a munkahelyek növelését, a gazdaság felvirágzását, a szegénység csökkentését vizionálta. Ezzel szemben, minden területen az ellentétét tette annak, amit sugallt!
Az országunkat a politikai vezetés miatt Európa szégyenpadjára ültették. Komoly vezetők, komoly cégek nem állnak szóba a világban a populista dölyfben hentergő mai magyar vezetéssel. A magyar néppel ellentétben, nem nézik el nekik, hogy a nehéz helyzetre hivatkozva leépíti a demokráciát, kiheréli az intézményrendszert, és bűnösen egyoldalú választási eljárással kívánja a hatalmát megtartani. Főleg azt nem nézik el neki, hogy arra törekszik, hogy átalakítsa az évszázadok alatt kialakult fogalmi rendszert. Mert erről van itt szó!

A társadalmi feszültségeket nem megoldják, hanem olyan újonnan kreált fogalmi környezetbe rakják, ahol az már nem is létezik. Ezt tették többek közt a hajléktalanokkal is, amikor kipaterolták őket Budapestről.
Azt sugallták, hogy (azzal, hogy elfoglalták a köztereket és ürülékükkel bűzössé tették az aluljárókat, látványuk és viselkedésük miatt kellemetlenné és nehézkessé tették a városlakók közlekedését) megoldást kell találniuk. Ezért, határozatot hoztak, és kitiltották őket a belvárosból.
Mivel az iménti érvek valóban részei annak a jelenségnek, amit a városlakó tapasztalhat, a többség átmenetileg jóságos belenyugvással túltette magát a problémán. Arra már kevesebben gondoltak, hogy ez az embertelen intézkedés tél elején sokkal inkább azt az elvtelen tehetetlenséget tükrözte, ami a vezetés megoldás nélküliségében és kegyetlenségében öltött testet.
A vezetés nem a lényegre, - a szegénység csökkentésére, a hajléktalanság megelőzésére, a munka, lakhatás, tanulás, és a kulturális környezet emelésére - hanem a sokkal egyszerűbb adminisztratív intézkedésekre koncentrált. Rendeletet alkotott és szankcionált!

Az új, és a Fidesz által teremtett terminológia alapja ugyanis: amit nem látsz, az nincs!
Mivel rendőrségi, karhatalmi üggyé "egyszerűsítették" a szociálpolitika ide vonatkozó részét, egyben meg is szüntették a létezését - gondolták. Tehát Magyarországon és a fővárosban (mivel nem látni a köztereken) nincs is hajléktalanság, elhanyagolható a szegénység. Pénteken, meg korábbi "sikereiken" felbuzdulva már arról is "koncepciót" kívántak készíteni, hogy hogyan lehetne "szabályozni" a karitatív szervezetek ételosztását. Mintha nem lenne elég a fagyhalál veszélye, még az éhenhalást is "bekészítik"' a társadalom elesettjeinek!
A belvárosban, - ahol ország - világ számára láthatóvá vált, hogy milyen sokan is vannak a társadalom leszakadtjai - várhatóan megtiltják a Krisnásoknak és más emberbarát jótékonykodóknak az ételosztást. Azok teszik ezt, akiknek többek között az lenne a feladatuk, hogy segítsék, szervezzék, és a minimálisra csökkentsék ennek a néprétegnek a kiszolgáltatottságát. Azok, akik kevélyen hangoztatott keresztény indíttatásuk miatt is predesztinálva kéne, hogy legyenek arra, hogy segítsenek a szegényeken. Most mégis azért ármánykodnak, és azon agyalnak, hogyan nehezíthetik tovább a nincstelenek életét.
Rétvári Bence, volt fővárosi képviselő, a kereszténydemokraták államtitkára ebben a helyzetben azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy nyílt levelet írjon a Corvinus Egyetem előterében lévő Marx szobor eltávolításáért!
Hát! Ha már a nyílt levélnél tartunk!

Hölgyeim és Uraim!
Önöknek, nem Karl Marxszal, nem a hajléktalanokkal, nem az ételosztó jóemberekkel, még nem is a kereszténységgel, hanem saját magukkal van bajuk!
Nem kicsit! Nagyon.
Az értéktelenség, az embertelenség és az empátia hiánya, csak egy ideig leplezhető igaztalanságra épülő új fogalmi konstrukciókkal. Ezek az igaztalan módszerek, koptatják ugyan a társadalmat, ideig-óráig visszafoghatják tettrekészségét, de ezerszer jobban erodálják azt, aki megalkotta, alkalmazza őket. Ez az önök mumusa! Ettől félnek, ettől rettegnek.
Mert a hazug mesterségesen alkotott világban nincs már testvér, csak cinkostárs, nincs barát, csak tettestárs, nincs szövetséges, csak zsarolással sakkban tartott cimbora!
Így pedig nem, hogy győzni, még élni sem lehet! De legalábbis nem érdemes!

Forrás: Horváth Gyula MUMUSOK című blogbejegyzése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr545778149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása