CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egészségügyi kísérlet csepeli gyerekekkel?

2014. január 30. 05:55 - csú

Kérdőjel-más-255_1.png"Tényleg a gyermekeken kell kísérletezni?" - teszi fel a kérdést a csepelhirek.blog.hu. Ezt kérdezzük mi is, amikor ismertetjük a csepeli gyermekorvosi ügyeletről szóló írást, remélve, hogy Németh Szilárd fideszes polgármester és társai talán egyszer hagyják megszólalni a csepeli egészségügyi területet is felügyelő párttársukat, Morovik Attila alpolgármestert...

Nagy csinnadrattával jelentették be Csepelen, hogy ez év januárjától 24 órás gyermekorvosi ügyelet lesz. A 24 órás ügyeletet úgy sikerült megoldani, hogy napközben mindig rendel legalább egy gyermekorvos a kerületben, éjszaka, ünnep- és munkaszüneti napokon pedig a szakorvosi rendelőben rendel egy orvos. Ezen kívül házhoz is lehet hívni ügyeletes orvost, aki a Tűzoltó utcai klinikából érkezik.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azonban koránt sem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy azt beállították.

Napközben mindig rendel legalább egy gyermekorvos, az ügyeletet azonban nem tudják minden esetben gyermekorvosokkal adni. Sokszor ún. vegyes ellátás valósul meg az ügyelet, vagyis ugyan az a felnőtt orvos látja el a felnőtteket és a betegeket is. Mindez az ország elmaradott részén sajnos megszokott dolog, de Budapesten eddig nem volt szokás. Talán mégsem úgy kellene az esélyegyenlőséget biztosítani, hogy az ellátás színvonalát mindenhol egységesen alacsony szintre rontják le.

Praktizáló gyermekorvosok véleménye alapján a gyermekek ellátása speciális szaktudást és tapasztalatot igényel, így kódolva van a rendszerbe a műhiba előfordulása. Tényleg a gyermekeken kell kísérletezni?

Forrás: csepelhirek.blog.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr365787773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása