CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy magyar csodamasina hiánya miatt Oroszország jobban teljesít

2014. február 07. 04:04 - csú

Andrassew Iván.JPGA kifőzdében, ahova ebédelni járok, úgy délután egykor kezdődik a politikai vitakör. Tagjai a kocsmából kinézettek, akik vallási okok miatt nem isznak alkoholt. Azt vallják, hogy többet árt, mint használ. De málnát se ihatnak, mert abban a cukor nevű drog van, amit kerülniük kell. Hova menjenek beszélgetni azok, akik cukorbetegek, agyműtöttek, bélpanaszkodók, szomorúmájúak vagy éppen az alkoholra allergiásak - ami ritka, de rendkívül kínos betegség egy olyan országban, ahol inni becsületbeli kötelesség?

Legelőször szavazunk: mi lesz a választás eredménye? Én azt mondom, hogy mindegy, mert az EU és az USA csalásnak hozza ki az egészet. Mert, hogy az is: az egész választási törvény. Az amúgy inkább fideszes Trócsányi úr szerint Orbán veszít, mert Isten egy dologért leckéztet az idők kezdete óta: az a nagyképűség. A szavazás eredménye 5:1 Orbán ellenében. Rátérhetünk az érdemi talányfejtésre.

Hete már a legfőbb titok, hogy vajon Orbán Viktornak miért volt annyira sürgős a Putyinnal való megegyezés, noha még hosszú ideig ráért volna muzsiknak bevackolódni a muszka elnök dácsájára. Praktikusan akár 2018 után is aláírogathatott volna, ha esetleg idén választást vesztene, de ragaszkodna az oroszokhoz. Sipők úr közbevetése: értjük-e, hogy Orbánnak miért Putyin a partnere, miközben Putyin elnök, ő meg "csak" miniszterelnök. Illetlenség, hogy nem Áder János írogat alá. De most nem ez a lényeges kérdés.

Hanem az, hogy miért pont most, hova a sietés. Csöndesen mondom, hogy kicsit világosodtam: Orbán kétségbeesésében ment dácsázni. Mert hiába várt éjt nappallá téve a felcsúti ablaknál téblábolva: csak nem jött Széles Gábor az az örökmozgó-féle ingyenmasinával. Nem lesz energiarobbanás Magyarországon. Pedig azt ígérte. Soha életében nem csalódott még emberben akkorát, mint a mágnásban.

Pedig nagyon regényes volt a dolog. A múlt év tavaszán ezt írta Széles Gábor a Facebookon: "Mi történt? Kiszállt a kalitkából a »madár«. Három órán keresztül hibátlanul repült. Legközelebb három hétig kell folyamatosan repülnie, hogy végleg elhagyhassa a kalitkát..."

Nem tudta maradéktalanul tartani a titkot. Megjegyzésekhez tett megjegyzéseiből kiderült: amiről itten szó van, az az őszre ígért dolog, miről azt mondta, hogy ismét kétharmadot hoz a jobboldalnak, az országnak pedig 500 éve nem látott fejlődési periódust. A szakértők úgy találták, hogy "Tesla generátora pöröghet Széles Gábor kalitkájában". Én mindenesetre hittem Széles Gábornak. Végülis komoly ember.

Valami egymilló munkahelyet is ígért! - vette közbe az éppen akkor érkező Goldman bácsi. De én erre nem emlékeztem.
Goldman bácsi szokatlanul vidám volt. Rákérdeztem. Csangra, a kínai büfésre hivatkozott, aki neki azt mondta, hogy az oroszok - éppen úgy mint kínaiak - lassan megtanulják, hogy nem háborúzni kell, hanem eladósítani.

Végül aztán abban maradtunk, hogy könnyen lehet: Széles nem hozta az őszre a csodamasinát - ez nagyobb tragédia lett a jobboldalon, mint a balon az összefogás hiánya, csak nem figyeltünk oda. Hiszen a láthatóan energiabolond Orbán abból évszázadokig finanszírozhatta volna, de még a fizetett ellenzéket, a vásárolt választókat is, ésatöbbi.

Kénytelen volt Putyintól elfogadni a szerződéses alamizsnát.
Így jártunk. Oroszország jobban teljesít.

Andrassew Iván

andrassewi@nepszava.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr475801631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása