CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendőrségi tiltás ellenére szélsőjobbos menetelés és túrázás lesz ma Budapesten

2014. február 08. 05:57 - csú

Nácik parádéja.PNGSzélsőjobboldali szervezetek mégis megtartják közös megemlékezésüket az úgynevezett becsület napja alkalmából - egy hungarista portál legalábbis ezt állítja.

„A rendőrség ugyan megtiltotta, de a szervezők bírósághoz fordultak, ahol érvénytelenítették a tiltó határozatot” – adta hírül egy szélsőjobboldali honlap. A gyülekezőt szombat déltől a Clark Ádám térre hirdették meg.

Kérdés, hogy az információ megfelel-e a valóságnak.

Előzőleg az ORFK Kommunikációs Szolgálata arról tájékoztatta a Népszabadság szerkesztőségét, hogy a rendőri szervekhez a kitörés (becsület) napja alkalmából 14 rendezvényre vonatkozó bejelentés érkezett: a rendőrség valamennyi rendezvény megtartását megtiltotta.

Próbáltunk bővebbet is megtudni, így például azt, hogy a bíróság minden esetben jóváhagyta-e a rendőrségi tiltást. A rendőrség azonban nem közölt további részleteket.

Antifasiszta szervezetek eleve úgy készültek, hogy lesz szélsőjobboldali felvonulás. A hungarista, náci és más szélsőjobboldali csoportok rendezvénye ellen tiltakozók szintén szombaton délben, a Dózsa György térről indulnak a budai Várba.

A Schmuck Andor vezette Szociáldemokraták reggel nyolctól este nyolcig a pesti rakparton lévő „cipőknél” a holokauszt áldozataira emlékeznek és a „nácibarát kitörés túra ellen” tiltakoznak.

A budai Várba szorított német és magyar csapatok 1945. február 11-én megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből. A szélsőjobboldal ünnepén különböző szervezetek túrákat is tartanak az évforduló alkalmából, ezek egyike a Teljesítménytúrázók Társasága hivatalos túranaptárjában is szerepel. Jakab Annamária, a társaság elnöke elmondta: egyik klubestjükön szóba került a téma, de - sportértéke miatt - nem láttak okot arra, hogy a kitörés túrát töröljék a naptárból. Ilyen kezdeményezés hozzájuk sem a rendőrségtől, sem mástól nem érkezett.

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr205804454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása