CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Objektív kép a csepeli fotósokról

2014. február 15. 03:33 - csú

Réti Pál fotóklub.PNGAz idén négy kiállítást tervez a Réti Pál Fotóklub, közülük az első tárlat február 20-án nyílik meg, e kiállítás előkészítése már folyik a 21. kerületi Hírhatár értesülése szeerint. Az internetes hírlap úgy tudja,  a következő kiállítás május 7-én lesz, témája a „Női szépség – férfiszemmel”. Ősszel is két kiállítást terveznek: szeptemberben egy tematikus kiállítás lesz, ennek témáját később jelölik ki, s várhatóan még november környékén is lesz egy tárlat. A hírportál a rangos csepeli fotóklub életéről így számol be:

A Csepeli Munkásotthonban működő – már tevékenységének 86. esztendejében járó - Réti Pál Fotóklub február 6-án tartotta 2013-as évről szóló beszámoló közgyűlését.

A közgyűlés a már hagyományos év eleji csoportkép készítésével kezdődött, majd a tanácskozás érdemi részével folytatódott.

Oberlander Sándor levezető elnök ismertette a napirendi pontokat, majd ezek elfogadása után Tüske István, a Réti Pál Fotóklub titkára számolt be a 2013-as esztendő eseményeiről.

2013-ban alapításának 85. évfordulóját ünnepelte a Réti Pál Fotóklub. A jubileumi év legfontosabb eseménye a születésnapi kiállítás előkészítése és lebonyolítása, valamint az ehhez kapcsolódó színes kiadvány összeállítása és megjelentetése volt. Mindkettőt sikerült eredményesen teljesíteni, köszönhetően a kiadvány megjelenését támogató szponzoroknak.

Tavaly a fotóklub tagjai közül többen is indultak a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) pályázatain, s összesítésben a Réti Pál Fotóklub az erős középmezőnyben végzett. A csepeli fotósok egyéni pályázatokon is indultak, s ezeken főleg a klub hölgytagjai jeleskedtek: Hodossy Ilona, Hatvani Ági és R. Kórodi Zsuzsanna szorgalmáért dicséretet érdemel, s a legaktívabb Szabó Csaba és Tóth László hasonlóképpen.

A fotóklub tagjainak zöme még aktívan dolgozik, ezért a minden csütörtökön megtartott klubfoglalkozásokon hiányos volt a megjelenés, ám ez az arány az újévben örvendetesen növekvő tendenciát mutat.

A tavalyi évben új ügyvezető igazgató lépett hivatalba a Csepeli Munkásotthonban Darvasi Ilona személyében. Az igazgató továbbra is lehetővé teszi a fotóklub házbeli működését, a fotóklub tagjai a rendezvényeken fotózási lehetőséget kaptak (s az elkészült felvételeket a ház archívumában is elhelyezik), továbbá az igazgató felkérésére a fotóklub tagjai megörökítik a Csepeli Munkásotthonban működő művészeti csoportok, szakkörök életét, tevékenységét, s ezek a képek is a ház archívumát gazdagítják.

2014-ben négy kiállítást tervez a Réti Pál Fotóklub, közülük az első február 20-án nyílik meg, e kiállítás előkészítése már folyik. A következő kiállítás május 7-én lesz, témája a „Női szépség – férfiszemmel”. Ősszel is két kiállítást terveznek: szeptemberben egy tematikus kiállítás lesz, ennek témáját később jelölik ki, s várhatóan még november környékén is lesz egy tárlat.

Tüske István bejelentette, hogy 2015-ben visszavonul a titkári posztról, s az addig hátralévő időben minden segítséget megad reménybeli utódjának, hogy átláthassa és átvehesse az ügyeket. A kiválasztott utód, Berta Béla elfogadta a felkérést – megválasztásáról a klub tagsága 2015-ben, a közgyűlésen dönt majd.

A beszámolóban az is elhangzott, hogy a fotóklub honlapja domain-tárhelyének bérleti időszaka lejárt, a hosszabbítás még nem történt meg, ezért a honlap átmenetileg nem elérhető.

Forrás: 21. kerületi Hírhatár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr815813991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása