CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szószegése után állítólag ma tárgyal Németh Szilárd a Munkásotthon új vezetőjével

2014. március 05. 06:00 - csú

NSZ-23_2.pngA Csepeliek Újságának értesülése szerint botrányos körülmények között fogadták el Csepel idei költségvetését tegnapi ülésükön a kerület önkormányzati képviselői. A kétharmados többségben lévő fideszes városatyák és városanyák több éves hagyományaiknak megfelelően egy árva szót sem szóltak. Nem volt véleményük Csepel jelenlegi siralmas helyzetéről, és a jövőről sem mondtak semmit. Mameluk módra bólogattak, és jeladásra nyomták a gombokat. Blogunk a lehetőségeihez mérten és a beérkező információk birtokában a következő napokban újabb részleteket közöl majd a keddi rémdrámába öltött kabaréból, amit a polgármester még mindig képviselő-testületi ülésnek nevezett az általa aláírt meghívóban.

Most csak egy olyan  eseményt emelünk ki, amelynek mai aktualitása van:

Mint ismeretes, Németh Szilárd trónra lépése, pardon: polgármesteri beiktatása óta két intézmény, a Csepel Sc Alapítvány és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány tönkretételét tűzte ki célul amiért nem az ő emberei töltenek be irányító tisztséget ott. Bár totális kudarcot vallott, de tény, hogy az önkormányzati anyagi támogatás hiányában nagyon nehézzé vált az SC és a Munkásotthon működése is.

Informátoraink elöljáróban emlékeztettek arra, hogy Németh Szilárd polgármester javaslatára tavaly decemberben, 809/2013.(XII.18.) számon határozatot hozott a testület a Csepeli Munkásotthon Alapítvány 30 millió forintos támogatása ügyében, azzal, hogy a polgármester folytassa le az alapítvánnyal a tárgyalásokat a támogatási szerződésről. Határidőnek a 2014. évi költségvetés elfogadása vagyis a tegnapi képviselő-testületi ülés lett megjelölve. A költségvetést tartalmazó előterjesztésből nem derült ki, hogy volt-e tárgyalás az alapítvánnyal, s mi lett a végeredménye.  Dobák István szocialista képviselő erről kért tájékoztatást Németh Szilárdtól.

A polgármester válaszában a 30 millióforintos támogatásról mélyen hallgatott, és kiderült, hogy szószegő lett, mert a megígért tárgyalásból tegnapig semmi sem valósult meg. Nyögvenyelősen csak annyit közölt, hogy szerdán vagyis ma fog találkozni a Csepeli Munkásotthon tavaly ősszel megválasztott új vezetőjével. Azt, hogy a találkozó címszó alatt mit kell értenie a csepelieknek, nem osztotta meg a hallgatósággal. Ha megtudjuk, és lesz információnk a találkozó eredményéről, akkor arról tájékoztatjuk olvasóinkat, és mint jeleztük, hamarosan folytatjuk a kedden történt további hajmeresztő és elképesztő események részletezését is. (CSÚ)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr665843776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

staryl 2014.03.06. 09:04:13

A megoldás egyszerű! Tisztességes munkásemberek laknak többségében Csepelen. Nemsokára eljön az önkormányzati választások ideje is. Csepel népe szabaduljon meg ettől a szerencsétlen rizsacsökkentő idiótától! Rajtuk múlik!
süti beállítások módosítása