CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Biztonságot, szabadságot, reményt! Az Együtt-PM választási gyűléssel jubilált

2014. március 09. 04:04 - csú

Együtt-PM-Pápai.PNGAz Együtt-PM azt javasolja, hogy a baloldali összefogás még a választások előtt hirdessen intézkedési tervet a tiszta közélet megteremtéséért, és ennek legyen része egy korrupció elleni , továbbá egy a pártfinanszírozást  rendező jogszabály, az   új médiatörvény és az új ügynöktörvény, amelyeket a kormányváltás után azonnal elfogad és megvalósít az új parlament.

Az egyéves születésnapját ünneplő Együtt-PM pártszövetség választási gyűlésén  ezt Pápai Levente a párt új politikusa jelentette be (képünkön).

Negyedmillió új, versenypiaci munkahely létrehozását ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője arra az esetre, ha az ellenzéki összefogás győz a választáson.

A volt miniszterelnök pártja egyéves születésnapján, szombaton Budapesten azt mondta: olyan országot szeretnének, ahol nem az állam erős a polgáraival szemben, hanem a polgárok erősek, a középosztály az erős, amelyhez a törekvő emberek felzárkózhatnak.

Ígéreteik közül kiemelte: negyedmillió új, versenypiaci munkahelyet hoznának létre egy kormányzati ciklus alatt, mert ez a feltétele a gazdasági növekedésnek és annak, hogy hazatérjenek az elmúlt években elvándorolt fiatalok.

Megszüntetnék a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, újra az önkormányzatok és a helyi közösségek kezébe adnák az iskolákat érintő döntéseket, anyagi és erkölcsi megbecsülést biztosítanának a tanároknak, hogy valódi karrier legyen a pedagógusi pálya, és kinyitnák a felsőoktatás kapuit minden tehetséges és szorgalmas fiatal előtt - sorolta.

Emellett olyan igazságos, kétkulcsos adórendszert ígért, amellyel a minimálbértől kezdve mindenki jól jár, és amely csak a felső 8-9 százaléktól követel csekély mértékű többletterhet.

Bajnaiék szülinapi hejhuj.PNGAz Együtt-PM vezetője arról is beszélt: egy ország vezetője, "egy bizonyos Viktor" elment Oroszországba, hogy hatalma megőrzése érdekében átmenetileg olcsóbbá tegye a gázt. Az oroszok ebbe beleegyeztek, azzal, hogy cserébe ők is kérnek egy szívességet. "Az ország lakói pedig azt látták, egyre több és egyre nagyobb szívességet kell tenni. És ezt megelégelték. Úgy érezték, Viktor már nem az ő emberük, hanem valaki másé. (...) Fellázadtak, utcára vonultak, Viktor pedig a népe ellen fordult: bevetette a rendőrséget, vér folyt és könnyek. Aztán ennek a bizonyos Viktornak menekülnie kellett a hazájából, az országot pedig a szétszakadás fenyegeti. És persze a gáz árát is felemelték" - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: ez "egyelőre" Ukrajna története, Viktor Janukovicsról szól.

De ha Magyarország tovább megy az orbáni úton, akkor úgy járhat, mint Ukrajna - jelentette ki.

Szerinte a paksi atomerőmű tervezett bővítésével kidőlt a kormányzás három pillére: a rezsicsökkentés - az áram ugyanis drágulni fog a beruházás miatt -, az államadósság-csökkentés, hiszen a kormány 3000 milliárd forint hitelt vesz fel Oroszországtól és a szabadságharc, mert az országot az fenyegeti, hogy az "új vasfüggöny" keleti oldalára kerül.

Április 6-án eldől, hogy Magyarország az EU keleti végvára vagy "a szovjet utódállami szövetség, a Putyin-unió" előretolt helyőrsége lesz - mondta.

Bajnai Gordon előtt az Együtt-PM szövetség politikusai beszéltek. Juhász Péter társelnök azt mondta, szinte mindannyian újak a pártpolitikában, néhány éve még civilek voltak.

Szelényi Zsuzsanna, az ellenzéki összefogás II. kerületi képviselőjelöltje - aki a rendszerváltás utáni első Országgyűlés tagja volt a Fidesz színeiben - azt mondta: az általuk szorgalmazott korszakváltás nemcsak Orbán Viktor leváltásáról szól, hanem meg kell újítani a demokratikus intézményrendszert, mindenkinek meg kell teremteni az előrejutás lehetőségét, az ország élén pedig vezér helyett jó vezetőkre van szükség.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért független képviselője arról beszélt, hogy az Orbán-kormány nem az ország, hanem az "oligarchaválogatott" érdekeit képviseli. Szerinte Magyarország április 6-án a reményt, a biztonságot és a szabadságot választhatja a Fidesz-kormányzás helyett.

Szalóczi Géza egri képviselőjelölt azt mondta: az Együtt-PM részét képező Szolidaritás mozgalom - amelyhez ő is tartozik - ment először az utcára az Orbán-kormány elleni tiltakozásul, vállalva a szegények, a rászorulók, a dolgozók képviseletét.

Pápa Levente, az Együtt-PM gazdaságpolitikusa - aki nemrég csatlakozott a Bajnai-szövetséghez, előtte az OTP elemzője volt - elmondta: azért lett politikus, mert a mindennapi élet megváltozásához a politikának is változnia kell. Szerinte az Orbán-kormány megsemmisítette az állami túlhatalom ellensúlyait, a Matolcsy György nevével fémjelzett gazdaságpolitika pedig járhatatlan.

Az Együtt-PM azt javasolja, hogy a baloldali összefogás még a választások előtt hirdessen intézkedési tervet a tiszta közélet megteremtéséért, és ennek legyen része egy korrupció elleni jogszabály, valamint egy új média- és ügynöktörvény, amelyeket a kormányváltás után azonnal elfogad az új parlament - közölte.

Az egyik budapesti rendezvényközpontban tartott születésnapi ünnepségen körülbelül kétszázan vettek részt: az Együtt-PM politikusai, jelöltjei, szimpatizánsai.

Bajnai Gordon pártja (amely azóta Együtt - a Korszakváltók Pártja néven működik) tavaly március 8-án alakult meg, és egyúttal választási szövetséget kötött az LMP szétválásával létrejött Párbeszéd Magyarországért (PM) párttal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr205850600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása