CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Már megint egy átverő show részese lett Csepel

2014. május 07. 04:24 - csú

Horváth Gyula újabb_4.PNGA közelmúltban rájöttek a kerület vezetői, hogy a Dél-pesti szennyvíztisztítóból nagyobb esőzések után az ott lévő kezeletlen szennyvíz tisztítatlanul ömlik a Ráckeve-soroksári Duna ágba. Ennek a felismerésnek a realizálása végett nagy sajtóapparátus kíséretében azonnal látogatást is tettek az érintett területen. Egy napsütötte szép napon ingujjban Csepelről nézték a túlpartot és a Dunát. 
Persze nem láttak semmit! 
Legalábbis semmi érdemlegeset, mert az érdemi dolgok esőben válnak láthatóvá. Akkor meg kényelmetlen a sarat dagasztani, és az esőkabát eltakarja a vezető arcvonását. 
Rosszul, vagy csak halványan látszik a rezsibiztos a képen. 

A Hollandi úttól és a volt Pusoma kocsmától nem messze álltak meg és vigyázó szemüket a vízre vetették. Nem lehet tudni azonban, hogy mire voltak valójában kíváncsiak. 
A vízre, ami a verőfényes napon semmi különöset nem mutatott, vagy a vendéglátó intézményre. A vendéglátásnak ugyanis ehejt van már díszpolgára, míg a víz semmilyen támogatást nem kapott. Pedig már régen kellene. Volt is terv rá, ami a teljes RSD kotrására szólna, de a 2010-es fülkeforradalom után átrendezték a prioritásokat. 
A kis Dunánk a Fideszesek szerint ráér, mert elengedhetetlen elsőbbséget élvez a stadionépítés, a szoborállítás, meg a szomjazó torkok öblítése. A mi kis Dunánknak viszont már nem elég a csorbát kiköszörülni akaró polgármesteri vizit, hanem tartalmi beavatkozás kellene. A Dél- pesti szennyvíztisztítónál ugyanis hosszú évtizedek óta tapasztalható a káros jelenség. 

A csepeli központi szennyvíztisztító átadásával ugyan ritkábban, de - a jelzése szerint - folyamatosak az esőzés utáni szennyvíz befolyások. A civilek, főleg a horgászegyesület halőrei, már hosszú évek óta jelezték ezt. Csak hát szóba kéne velük állni, hogy ismertek legyenek a vezető számára a jelenségek. 

Szennyvizet hoznak még a betorkolló patakok, erek is. Ez sajnos olyan méreteket ölt, hogy maholnap ökológiai katasztrófa sújtotta területté válhat ez a víz. 
Annak, hogy nem hisztériakeltés az iménti megállapítás, az egyik kézzel fogható jele az is, hogy a legnagyobb hidegben sem fagy be a kis Duna ezen a területen. Bugyborékolás és bűzös szagok jelzik a víz betegségét. 
Az ökológusok szerint azért, mert olyan mértékű a nyári algásodás, az eliszaposodás és az erjedés, hogy ennek a bomlása állandó hőmérséklet emelkedést okoz. Ez aztán nemcsak a vizet szennyezi, hanem az élővilágot is pusztítja. Az öntisztítást végző növényzet elvesztése után a halpusztulás is igen gyakori ebben a vízben. Ezek a felelős vezető által ismerendő tények. Ennek megoldása lehetne a legfontosabb feladata, hogy az itt élők - növények, állatok, de elsősorban az emberek - egészséges környezetben élhessenek. Igen ám, de ez nem hoz szavazatot! 

Akkor meg minek rá pénzt költeni. Csak akkor ad pénzt a fülkeforradalom, ha annak kézzel fogható, százezres nagyságrendű szavazatban megjelenő hozadéka van! 
(Mint például a határon túliak állampolgárrá tételének.) 

A titulusaira oly kényes rezsibiztos - országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, Csepel polgármestere, aki mellesleg (sok egyéb országos és fővárosi bizottságban is befolyásos tényező) a Közép-Magyarországi Regionális Tanácsban is vezető személyiség volt, és az átkos elmútnyócévben a VITUKI igazgatói beosztású helyére "alábukva" húzta meg magát az elnyomatás okán - most érzéketlen a környezeti katasztrófára. Azért, mert ha ezt feszegeti, nincs több zsíros állás, nincs hóna alá nyúló segítség, nincs részesedés a hatalom gyümölcseiből, nincs ingyen benzin, ingyen ebéd és ingyen sör! 

Talán emlékeznek, még, hogy ellenzéki korában Németh Szilárd és csapata mekkora hisztit vágott le a Csepel Művek területén illegálisan tárolt galvániszap miatt. Mivel azt kampánycéllá lehetett nyilvánítani, erősen preferálta az ügyet. Rákényszerítette az akkori vezetést a határozott és gyors intézkedésre. Ez helyes is volt. 
De a mércét megváltoztatni azzal, hogy hatalmi pozícióba került, nagy hibának bizonyult. 
Ezt mutatja az április 6-i fiaskója is. 

Most látni, hogy sem korábban, sem most a környezet dolgai nem annyira érdekelték, (sem őt, sem a Fideszt) mint a kampányügyek! 
Az RSD szennyeződése miatti pusztulása is csupán azért vált számára fontossá, mert a mindent tudó, jóságos vezető képét akarja mutatni. Azt, amitől valójában olyan messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől. Sokkal közelebb áll hozzá, a magamutogató semmittevés, az irredenta jelképépítés, a kivagyi nagyotmondás és a lakosság becsapása, félrevezetése. 

Már megint egy új átverő show részese lett Csepel lakossága. 
Most éppen a kis Duna okán járja megtévesztő pávatáncát a leköszönő polgármester. 
A választáson megtépázott hatalma lehajló ágba bukott. A Csepeliek megmutatták, hogy látták: a nagy kormányzati befolyásával egy lépést sem tett értük. 
Többek közt a meder kotrás leállítása ellen, vagy azért, hogy ne csorduljon túl a szennyvíz a tisztító peremén. Pedig tudta, hogy ebből baj lesz! Most meg a jóságos naiva szerepében odaáll és csodálkozik azon, amit maga (is) okozott. 

Forrás: a szerző blogja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr426128308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása