CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázár János a norvég mintától kif(j)ordult önmagából

2014. május 10. 05:57 - csú

Norvég mintás.PNGLázár János jobban teljesít: átszervezte a Norvég Alapok hazai kapcsolattartó szervezetét, erre Norvégia elzárta egy kicsit a pénzcsapot.

A vásárhelyi szuperhősnek nemrég az EU-s pénzektől sikerült ideiglenesen megszabadítania az országot, hasonló átszervezés okán.

ánosnak megint sikerült, mert János egy sikeres ember: mögötte van már trafikosztás, valamint az Európai Uniós brüsszeli pénzcsap ideiglenes elzáratása is. Nemrég a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek hazai elosztásért felelős Ökotárs Alapítványnak sikerült nekiugrania, mert szerinte a civil szervezet nem pártfüggetlen, vezetői az LMP-hez köthetők.

Ezzel mindössze annyi volt a célja, hogy a magyar állam ennél a forrásnál is beleszólhasson a pénzek elosztásába. Lázár ezzel kapcsolatban levélben kérte ki, hogy a norvégok beleszólnak a magyar politikába, igaz ez csak a levél magyar nyelvű verziójában szerepelt, az angolban már nem volt bennea 444 cikke szerint.

"Norvégia, Izland és Liechtenstein képviselői a második Orbán-kormány idején, 2011. októberében írták alá Magyarországgal azokat a megállapodásokat, melyek 153,3 millió euró (mintegy 40 milliárd forint) elköltését teszik lehetővé az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül 2013-2014-ben. A 12 támogatásban részesülő programot a finanszírozók határozták meg, akik a 150 millió eurónak valamivel több, mint tizedét (16,5 millió euró) szánták 2013-2015-ben a magyarországi civil társadalom fejlesztésére" - olvasható a HVG cikkében

Idén januárban azonban a magyar kormány a Norvég Alapok és az EGT (Európai Gazdasági Térség) forrásainak és programjainak lebonyolításaival kapcsolatos teendőket kiszervezte a központi államigazgatási szervezetek alól egy különálló, de állami tulajdonú szervezethez, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft-hez. Ez a norvégok (és a többi résztvevő ország) szerint ellentétes a 2011-ben kötött szerződéssel, és ezért függesztik fel a pénzek kifizetését addig, amíg a magyar kormánnyal nem sikerül dűlőre jutni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr766145341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása