CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hatalom szórakozása

2014. május 27. 04:56 - csú

Friss Robi.PNG"Fel újabb győzelemre!" - buzdította az őt tapsoló híveit a kormányfő a szarvasi polgármesteri hivatal lépcsőjéről. "Még egy szöget verjünk be! Aztán majd ősszel beüthetnénk a harmadikat is" - tette hozzá az ő kisfiús mosolyával, s bár nem kacsintott velünk össze, de hát mi így is tudjuk, hogy az utolsó szöget koporsóba szokták beverni. Most éppen az ellenzék koporsójába.

Veri, ha teheti. Ha hagyják. Nem végez félmunkát. Mert miközben bal kézzel serényen szögel, jobb kezével fiókban kotorászik, előhúz onnan egy áprilisi levelet, amelyet a Magyar Narancsnak (is) címeztek, s amelyben sajnálattal közlik: "a hazai és külföldi sajtóorgánumok nagyszámú jelentkezése miatt, valamint a helyszín létszám-kapacitásából adódóan jelentősen szűkítenünk kell a vasárnapi eseményen résztvevő újságírók létszámát, ezért az Önök regisztrációját nem tudjuk elfogadni".

El tudom képzelni e szép magyar nyelvezetbe csomagolt látványt, amint a világsajtó egymás sarkát taposva tudósít a Millenárisról, amint az utolsó előtti koporsószög a helyére kerül az EP-választások nyomán, s amelyről a Magyar Narancs most lám, ismét kitiltatott.

A magyar nyilvánosság meg megint az áprilisi választások dilemmája előtt áll: amikor a Demokratikus Koalíció a közszolgálati tévét tiltotta ki saját savanyú lézengéséről, a magyar sajtó egy része pedig nem tudta eldönteni, hogy a királyi tévé önmaga derűs honképét mind nagyobb meggyőződéssel festő stábjával, avagy a retusálás ellen évek óta az épület előtt tiltakozó néhány borostás kollégával vállaljon-e szolidaritást.

A hatalom olyannyira biztos a dolgában, hogy még játszani is van ideje. Teheti, kedve is van hozzá.

Politikai ellenfelei képtelenek voltak rákényszeríteni a nyilvános vitára, szórakozik hát velük, miközben lassan fojtogatja a még megmaradt maroknyi ellenzéki nyilvánosságot, a mind halkabb szavú hírvivőket, akik még megengedhetnek maguknak egy-egy cinikus jelzőt a politika krémjének felszabadult öntömjénezéséről. Arról, hogy nem kis pénzért cserébe, hogyan győzi le ez a tehetséges kis ország a hatalmas uniót az adómentes pálinkafőzésért, a tényleges életfogytiglanért és az akácfákért folytatott hősies küzdelemben.

Friss Róbert

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr966210466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása