CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyughatatlan nyuggereknek

2014. június 01. 04:24 - csú

Nyugd_1.jpgNehogy azt hidd, hogy könnyű egy nyugger élete!

A másik életemben mindig azt hittem, hogy ha egyszer nyugdíjba megyek, arany életem lesz. Megszűnik a napi stressz. Kelek, amikor kelek, fekszem, amikor fekszem, a kettő között meg lógatom a lábamat és simán kiröhögöm az aktívakat, akik a pénz, és a presztizs utáni hajszájukban egész nap össze-vissza rohangálnak, mint az oltott nyúl.

Hát, mit mondjak, keményen pofára estem. Itt van mindjárt a reggeli felkelés. Ha egy nyugger meg akar felelni a társadalmi elvárásoknak, akkor az aktívakkal együtt kel. Sőt, még egy kicsit korábban is. Mert ilyenkor már több időre van szüksége az embernek, hogy összekapja magát. Márpedig megette a fene az egészet, ha a nyugger nem fitten fut neki a napjának. Nagyon komoly fizikai és lelki megterhelések várnak rá minden nap.

A nyugger akkor indul vásárolni, amikor más munkába. A gyorsan ölő nyugdíjmagány egyetlen hatásos ellenszere ugyanis a társadalmi kapcsolatok intenzív ápolása. És embertársaidhoz – ezt bárki könnyen beláthatja – tolakodás közben kerülhetsz a legközelebb. Erre a reggeli tumultus és a délutáni csúcsforgalom a legalkalmasabb. Súlyos hiba volna bármelyiket is elszalasztani!

Általános nyuggertapasztalat, hogy megfelelő hatás elérése érdekében nem szabad visszariadni a tumultusfokozó eszközök alkalmazásától. Még akkor sem, ha ez extra fizikai megterhelést jelent egy élet munkájában megfáradt szervezetünknek. Én másokhoz hasonlóan kerekeken gördülő bevásárló szatyrot használok, amelynek méretét a célnak megfelelően választom meg. Akkora, mint egy kisebb konténer. Ha egy egész hónapra vásárolnám be szükségleteimet, akkor is épphogy lötyögne az alján valami. Méretét tekintve tulajdonképpen bútorszállításra volna legalkalmasabb. Nem is megyek vele boltba, mert ahhoz túl kényelmetlen, csak közlekedéshez használom. Segítségével jó esetben akár három felnőtt helyét is sikerülhet elfoglalnom a reggeli buszon. Jobb napokon, amikor még egy tömött hátizsákot is megengedhetek magamnak, akkor a három felnőtthöz tessék még hozzászámolni egy iskolás gyereket is! Jó kövéret!

Amióta az első ajtón van a felszállás a buszokra, egy ilyen konténernyi banyatankkal hosszú percekre is visszafoghatod csúcsidőben a tömegközlekedés folyamatát. Ha ügyesen húzod, vonod, nyomod, rángatod a banyatankot, és jól forgolódsz, nyomakodsz és bénázol a hátizsákkal, akkor számos rövid távú, de igen intenzív ismeretségre tehetsz szert a reggeli busz, villamos, hév és vonat járatokon.

Én sose válok meg a jól bevált banyatankomtól. Igyekszem rendesen karbantartani: most cseréltem le rajta a téli gumit nyárira.

Forrás: ellenkezoleg.blog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr706231137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása