CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: A sörsátor leple alatt

2014. július 09. 05:57 - csú

Borbély Lénárd-OK.PNGMostanában gyakran lehet olvasni, hogy a Világbajnokság idejére a szent Imre térnél sörsátrat állított egy soroksári magán vállalkozó és a csepeli Polgármesteri Hivatal. 

Hát mit mondjak? Ügyes!

Ezzel Csepelen már a második eset, ami jelzi, hogy beindultak az önkormányzati kampány generátorok. A mostani hajtóművek azonban annyiban erősebbek a szocikénál, hogy már nem kizárólag politikai, sokkal inkább gazdasági jellegűek.

Ennek üzemanyaga ugyanis az a közpénz, amit a Fidesz vezetők annyira védtek mindaddig, míg ellenzékben voltak és oly szabadon szórják mióta vezető állásban vannak.
Az a mutyi világ, amit kiépítettek, zavartalanul üzemel.

Az emberek sokaságát hülyére véve a szemükbe mondják azt, aminek az ellenkezőjét látják, tapasztalják az itt lakók! Azt mondják, hogy ami itt történik, a lakosság érdekében van.
Érte vannak a drága beléptetők, meg a szúrós szemű biztonsági őrök, utcán és minden intézményben, érte vannak a közterület felügyelők kutyákkal meg gumibottal! "Érted jövünk polgártárs, nem ellened!" Gondolják, és közben büntetéseket szabnak rá.
Érte? Pedig úgy látszik, hogy ellene!

Vegye mindenki tudomásul, hogy az csak a látszat félremagyarázása, ha mindezt a mostani vezetők nagyzási hóbortjának tudják be. Mert jó lenne megérteni, hogy ezeknek a kiadásoknak, meg a vezetés jólétének és bevédett biztonságának egymáshoz semmi köze! Addig, míg a gyárhoz vezető út egyik oldalán közpénzből (önkormányzati támogatásból) megy a voksszerző futball dínomdánom addig a másik oldalon, a nem rég nyílt ALDI-nál beindult a közterület felügyelői "kaszálás".


A megbüntetett vásárló meg keserűen úgy véli, hogy vele fizettetik meg a túloldal extraprofitját. Azt a pénzt, amit a magamutogató kampányoló nagyúr, gálánsan elszór azért, hogy a népszerűség hajhászásban élre törhessen!

Míg a sátorban italozó emberek önfeledt mámorban örömködnek - az oda látogató alpolgármesterrel és a kiemelt gázsiért oda csődített válogatott öregfiúval - addig a másik oldalon, szatyrokkal megrakott háziasszonyok vonszolják magukat a munka utáni bevásárlás terheivel a gépkocsikhoz. (Azért, mert az ellenségek tartott multinak parkolót építeni a Csepelt most uraló nagyúr, már nem engedett!)

És mit találnak a kocsin a szerencsétlen asszonyok? Egy tízezer forintos büntetést!
Azért, mert rossz helyen parkolt. Pedig tábla se tiltja a megállást, csak a közterület felügyelő, parancsa és rosszindulata. Levélben kérdi kétségbeesetten a háziasszony, hot mit tegyen?
Ha kifizeti oda az a megtakarítás, amit hónapok alatt kuporgatott azzal, hogy megválogatta, hogy hol és mit vásárol. Ha nem fizet, akkor többszöröse a büntetése és már meg is jött a család az idei nyaralásból. Ez lett a csepeli választék: rossz, vagy még rosszabb a dolgozónak!
Persze Csepelen a tábla hiánya nem lehet gátja a bírságnak.

A Pöltenberg utcában egyik késő délután helyeztek ki tiltó táblákat, hogy másnap reggelre a tulajdonost "megörvendeztessék" egy borsos büntetéssel. És ne legyenek nyugodtak a kedves Csepeliek, mert már "bekészítették" az új sarc eszközeit. A lecserélt és megújított kamerarendszert, ami a nem a szabálytalankodó BMW és AUDI-ket, hanem azokat a kisembereket bünteti majd, akik elfeledték bekötni a biztonsági övet, felkapcsolni a világítást, meg a nyílegyenes úton túllépik a hatvanat. Ez az új rendszer a vezetők elmondása szerint sokkal többet tud, mint a régi. Bizonyára ki tudja szűrni azokat a csókosokat, akiket korábban, csak a közterület felügyeleten kirakott lista alapján kellett mentesíteni a büntetéstől.

Ez hát a Csepeli valóság!
A megsarcolt lakó meg azt érzi, ebből van a lóvé a dínomdánomra.
Ősszel borfesztivál, télen disznóvágás, tavasszal pop koncert, nyáron sörsátor.
A disznóságok természetesen az uraknak ingyen, a látogatónak meg fél áron (hogy érezzék a "nagyúr" szeretetét). Erre épül ugyanis a rendszerük!

Forrás: Horváth Gyula blogja

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr766474491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása