CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kormánypárt kampányrészlege a fél országot gyengeelméjűnek nézi

2014. szeptember 02. 04:51 - csú

Várkert bazár avató.PNGNem helyes, de megszoktuk, mifelénk választás előtt mindent felavat a politikus, ami szembejön vele. Azt azonban senki nem szereti, ha hülyének nézik. Márpedig a Várkert Bazárnál tartott megduplázott avatás nyilvánvalóvá tette: a kormánypárt kampány- és a PR-részlege lényegében a fél országot gyengeelméjűnek tekinti. 

Kampánytörténeti mérföldkő, hogy fél éven belül, már egy másik választáshoz közeledve, lényegében másodszor is felavatják ugyanazt.

Mindenekelőtt rögzítsük: együtt örülünk Tarlós István főpolgármesterrel, sőt még az unortodox pályáztatási gyakorlatával önmagát mind kínosabb helyzetbe lavírozó L. Simon Lászlóval is annak, hogy sikerült megmenteni az évtizedeken át pusztuló épületegyüttest, a Várkert Bazárt, és Budapest egy újabb része kelt életre. Örömünk azonban nem felhőtlen. Ennek pedig az avatóünnepségen felsorakozott jobboldali potentátok meggyőződésével ellentétben nem az állandó fanyalgás az oka, vagy az, hogy „ezek” a kákán is csomót keresnek.

Csupán arról van szó: senki nem szereti, ha hülyének nézik. Márpedig a Várkert Bazárnál tartott avatás nyilvánvalóvá tette: a kormánypárt kampány- és a PR-részlege lényegében a fél országot gyengeelméjűnek tekinti. Az még könnyen emészthető volt, hogy tavasszal, néhány nappal a parlamenti választás előtt adta át a félkész Várkert Bazárt Orbán Viktor miniszterelnök. Volt már ilyen, lesz is még ilyen: nem helyes, de megszoktuk, mifelénk választás előtt mindent felavat a politikus, ami szembejön vele.

Hanem az alighanem kampánytörténeti mérföldkő, hogy fél éven belül, már egy másik választáshoz közeledve, lényegében másodszor is felavatják ugyanazt. Persze tudjuk, tavasszal az első, most meg a második ütemet kellett ünnepelni, meg aztán egy utcarekonstrukció is szinte befejeződött a környéken, de attól még a pénteki rendezvény épp az volt, aminek látszott: vegytiszta politikai kampányakció, amelyet ráadásul jórészt a kormány által oly gyakran kárhoztatott Európai Unió fizetett. Amikor Tarlós Istvánt arról kérdezték újságírók, hogy hány avatásra számíthatunk még a Duna-parton, odavetette: lesz még néhány. Még az is lehet, hogy nem viccelt. A beruházás ugyanis még most sincs teljesen kész. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr276653975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása