CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fekvő rendőr, ébredő indulatok

2014. szeptember 21. 05:24 - csú

Arany János utca.pngCsalóka kép: az idillikus nyugalom csak látszat. Az Arany János utcai földutat érintő tervek miatt fokozódik a feszültség a környék lakói körében. Őket nem kérdezték meg...

Döbbenve olvasom a Csepeli Hírmondó legújabb számában, hogy a lakosok panaszai miatt az Arany János utcát az önkormányzat egyirányúsítani fogja és fekvőrendőröket helyeznek el több helyen.

Állítólag volt egy lakossági fórum, ahol sokat panaszkodtak a nagy forgalom miatt, és ennek hatására született ez a fenomenális döntés. Az érdekes, hogy a többi utca lakói, akiket szintén érinteni fog a változás, nem kaptak meghívót erre a fórumra.

Miért vagyok felháborodva a döntés miatt?

Az egyik ok, hogy az egész egy nagy hazugságból indul ki. Ugyanis nincs nagy forgalom az Arany János utcában. Nem a nagy forgalmú utcákhoz mérten, hanem úgy általában sem. Aki arrafelé lakik pontosan tudja, jó, ha óránként elmegy egy-két autó.

Kérdezem: a döntés előtt volt forgalomszámlálás az utcában? Ha volt is, az eredményét sehol nem találom...

A másik ok, amiért csak kerekedik a szemem, hogy ez az utca nagyrészt földút, amit időnként kijavítgatnak, grédereznek, de nagyon rossz minőségű, száguldozni amúgy sem lehet rajta.. Tényleg egy ilyen útra akarnak még fekvőrendőrt is kitenni?

A helyzet az, hogy az egész kerületben nagy az autós forgalom. Sokan jönnek be Szigetszentmiklósról, és valóban sokan használják a Csepeli utat ilyenkor - de, és ez a lényeg ! - alig-alig, vagy szinte senki nem megy át az Arany János utcára, csak aki ott, vagy a környéken lakik, mivel földút, mivel szétrázza a kocsit stb.

De a jelek szerint elég egy-két roppant önző hangoskodó Arany János utcai lakó, egy-két haver a Fidesznél és még azt is elérik, hogy miközben az összes utca a környéken le legyen az aszfaltozva, az övék a csatornázás ellenére sem, és viselje el a többi utca a nagy forgalmat, ők még azt a keveset se.

Mit szóljanak a Kölcsey utcaiak, vagy a Festő utcában, az Erdősor úton élők? Ezekben az utcákban valóban nagy forgalom van, de ők tűrik, elviselik... Mit tehetnének?! Az együttélés ezzel (is) jár.  Vagy esetleg ők is szervezzenek fórumot, hangoskodjanak, hogy csak ők járhassanak az utcájukban? Ez a jelen, ez a jövő? Tényleg, néhány hangoskodó a csendes többség ellenében?

Csepeliek, tényleg ezt akarjuk?

Zsolt

Fotó: google maps

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr56713469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása