CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szent Imre-szobor Csepelen

2014. szeptember 29. 19:24 - csú

Szent Imre szobra.PNGKertész Péter plébános, Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Németh Szilárd fideszes polgármester, Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) alpolgármester  és a Prohászka Ottokár cserkészcsapat tagjai Szent Imre szobrának avatóján a hercegről elnevezett csepeli téren  szeptember 29-én. A szobor Lantos Györgyi szobrászművész alkotása. MTI Fotó: Beliczay László

Mellszobrot kapott Szent Imre herceg Csepelen, a róla elnevezett téren hétfőn. Az avatóünnepségen Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Szent Imre életútját ismertetve méltatta nevelését, jelezve, hogy az uralkodáshoz minden ismeretet megkapott. 

    Huszonnégy éves korában alkalmas volt arra, hogy megkapja a Szent Koronát - fejtette ki, hozzátéve: vadászbalesete miatt a koronázás helyett a gyász időszaka következett.
    Lezsák Sándor beszélt arról, hogy Szent Imre születésének ezredik évfordulóján, 2006-ban elhatározták, hogy valamennyi, nevét viselő településen bronzszobrot állítanak neki. 
    Az Országgyűlés alelnöke, aki beszédében többször is a haza tündöklő csillagaként beszélt a hercegről, köszönetet mondott a XXI. kerületnek, hogy befogadta a szobrot. 
    A mellszobrot Lezsák Sándor Németh Szilárd polgármesterrel, Borbély Lénárd alpolgármesterrel és Lantos Györgyi szobrászművésszel leplezte le, az alkotást Kertész Péter plébános áldotta meg. (MTI)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr46744881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása