CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tévémaci helyett tévébaci?

2014. október 17. 11:35 - csú

Tévémaci.PNGNagyon pipa az RTL Klubra, és különösen annak híradójára, hírműsoraira a Fidesz-hatalom. A Házon kívül című kiváló riportműsort sem tudta a kereskedelmi csatorna olyan késői időpontra tenni, hogy ne százezrek nézzék meg Boross Krisztinának és stábjának elemző tudósításait az egyre gyötrelmesebb Magyarországról. 

A birodalom - a terjengő hírek szerint - most hadüzenetre készül. Miközben az RTL Klub mind igényesebb, nagy nézettségű műsorokat készít, a Fidesz-kormányzat és annak médiagurujai a híg bulvár bacilusát akarják terjeszteni az adófizetők pénzéből, magyarán bulvár-tévécsatorna indítására készülnek a 2-es csatorna helyén. Ott, ahol egyelőre a  tematikus gyermekcsatornán a tévémacit és más meseműsorok, ifjúsági filmek láthatók. A félrevezetést és az elbutítást még nagyobb erővel, még több pénzzel akarja folytatni a szebb anpokat is látott "királyi" vagyis állami televízió.

Erről összegezte véleményét Sebes György. Ezt írja:

Egy szép áprilisi napon - éppen az idei Első Nagy Győzelem után - Orbán Viktor, a magyar Kedves Vezető szétnézett birodalmában, mert tudni akarta, hogy már minden az övé-e (lásd még: "a néma tartomány"). Örömmel látta, hogy az addig közmédiának csúfolt intézményrendszer már teljesen pártállami média lett, de szomorúan konstatálta, hogy még vannak kereskedelmi tévék és rádiók, amelyek nem lépnek egyszerre. Parancsba adta tehát, hogy a renitensek ne is kapjanak rétest estére, de rájött, hogy ez nem elég. Megbízta hát jó embereit, hogy mire eljő a Harmadik Nagy Győzelem - vagyis az önkormányzati választás - legyen legalább terv, mely a kétharmad üzeneteinek hatékonyabb terítését szolgálja.

Lett is. Ma még csak a körvonalai látszanak, de kétségkívül jó úton haladnak, hogy a kedves vezető óhaja teljesüljön. Először is alakulóban van a Nemzeti Kommunikációs Ügynökség, amely a miniszterelnök stratégiai tanácsadójának "felségterülete" lesz. Meglehet, Habony Árpád a háttérben marad, de elképzelései megvalósulhatnak. Egyúttal jelezve, hogy a sokszor cáfolt, tehát nem is létező - valahogy mégis meglévő - Orbán-Simicska háborúban erősödnek a miniszterelnök hadállásai. De ez még nem minden.

Megbízható emberek kezébe adják a pártállami tévék vezető pozícióit. A Daniel Cohn-Bendit budapesti sajtótájékoztatójáról hamis tudósítást adó Papp Dániel az MTVA hírigazgatója lehet (bár eddig is ő volt a tartalomszolgáltatási igazgatóság vezetője). A második Orbán-kormány parlamenti államtitkára, Doncsev András lett a közmédia kulturális főszerkesztőségének vezetője. Közben Riskó Gézától elvették a sportfőszerkesztőséget, de csak azért, hogy elő tudja készíteni egy tematikus sportadó indítását. Persze ezt a tervet is cáfolták, ami pártállami zsargonban megerősítést jelent. S ha így jól betesznek a kereskedelmi sportadóknak, a többiek sem maradhatnak ki a szórásból. Állítólag az eddigi gyerekcsatorna helyére egy bulvártémákat feldolgozó - természetesen közszolgálati - adó kerülne. Hogy a reklámadótól sújtott RTL Klub és a TV2 is tisztában legyen vele, mire számíthat.

A kedves vezető elégedett lehet. Épül a (média)birodalom is. A nézők azt kapják, amit Orbán szerint megérdemelnek.

Sebes György 

Forrás: Népszava

  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr736801949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása