CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárdból beugró papagáj lesz?

2014. november 21. 05:57 - csú

002-NSZ-indián-333_1.jpgHiányérzetem van. Ettől a kormánytól az utóbbi csaknem hat évben megszokhattuk, hogy ha valami csavaros hazugsággal akar minket kábítani, kinevez egy „biztost”, aki éjt nappallá téve hazudik (bocsánat: győzköd minket) arról, hogy tulajdonképpen mi nem jól látjuk, és különben is, ne a szemünknek vagy a zsebünknek higgyünk, hanem őneki.

Az első ilyen hazugság-biztos a kétes igazmondásáról már korábban hírbe került Selmeczi Gabriella ex-szóvívő és nyugdíjvédelmi megbízott volt, aki hárommillió embert volt képes meggyőzni arról, hogy a magán-nyugdíjpénztári megtakarításait bízza az állam kecskéjére. Hamar kiderült, hogy azokra a forintokra keresztet vethettünk.

Aztán jött a csepeli Németh Szilárd, aki elhitette velünk, hogy nem fogják ránk terheli a szolgáltatók a tőlük erőszakosan elvett forintokat, és isten bizony, a szolgáltatások sem romlanak majd. Hogy ez miként működik a jövőben, azt a különadókkal sújtott bankok esetében már megtapasztalhattuk.

Most azt javaslom, nevezzen ki a kormány egy adóügyi biztost is.

Amióta elfogadták a szappanra és mosóporra kivetett sarcot, meg az áruházláncokat lehúzó „élelmiszer-biztonsági” díjat, valakinek illene azt szajkózni, hogy ez aligha jelenik majd meg az árakban, ezt nem mi fogjuk megfizetni.

Amíg nem találnak egy erre alkalmas papagájt, Németh Szilárd beugorhatna. „Ettől csökkenni fog a rezsink” – mondogathatná, és biztosan akadnának a Fidesz-fanok között, akik el is hinnék neki.

Somfai Péter

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr206918077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása