CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan segíti a Giró-Szász család meggazdagodását a csepeli fideszes városvezetés?

2014. december 01. 05:59 - csú

Kérdőjel-más-255_5.png„Giró-Szász is a leggazdagabb a kormánytagok között” – írja több internetes hírportál. Giró-Szász András, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár meggazdagodása, milliárdossá válása az utóbbi hetekben egyre nagyobb visszhangot kap a médiában. Cége az elmúlt években százmilliós kormányzati tenderek sorát nyerte el, állítólag kevés munkáért. A szerintem rohamosan gazdagodó Giró-Szász család vagyonának gyarapodását, valószínűleg több önkormányzat mellett, Csepel is segíti, évek óta.   

Az önkormányzat egyszemélyes gazdasági társasága a Csepeli Városgazda Zrt.  2011. április 18. óta áll szerződéses viszonyban a Giró Szász és Társa Ügyvédi Irodával. A kétszer módosított szerződés szerint az iroda évi 5,1 millió forintért ad jogi tanácsokat a társaságnak. Ami azért is érdekes, mert a társaságnak van két jogtanácsosa is, akiket csak megfizetnek pár millióval és ezen felül 2010. november 10. óta határozatlan szerződési viszonyt létesítettek dr. Kléber István egyéni ügyvéddel, évi 5,4 millióért. 

A gazdasági társaság mögött azonban ott áll a tulajdonos, a Csepeli Önkormányzat, tulajdonosi felelősséggel, jogi tanácsadással. Hivatalában, a Polgármesteri Hivatalban, több jogász is dolgozik, jogi képviseletet is ellátva. Sőt! A hivatal jogi munkáját segítendő, az önkormányzat vezetői 2011 óta több ügyvéddel, például éppen dr. Kléber Istvánnal és két ügyvédi irodával is szerződést kötöttek. A szerződés évi 15 millió forintjába kerül a Csepeli Önkormányzatnak, amely a képviselő-testület által megbízott Felügyelő Bizottsággal is biztosítja a társaság munkájának általános és jogi ellenőrzését. Ez utóbbit, a jogi ellenőrzést, a FEB jogász végzettségű tagja közreműködésével. 

Ha jól számolom, akkor a Polgármesteri Hivatal és a Csepeli Városgazda Zrt. évente sok tízmillió forintot költ jogászok, ügyvédek tisztességes megfizetésére. Vélem, túl sokat. Joggal merülhet fel tehát az emberben: mi szükség van akkor Csepelen a Giró Szász és Társa Ügyvédi Iroda munkájára? Miért kell újabb milliókat kifizetni, amikor másokra is lehetne költeni, például a hivatal, esetleg a társaság dolgozóinak anyagi elismerésére, vagy szociális segélyezésre, a csepeli szegények gondjainak enyhítésére?

Válaszom egyszerű. Giró-Szász András, lassan hoteltulajdonossá is válva, a Kedves Vezető megbízható embereként, gazdasági kommunikációs tanácsaival segíti hazánkban az autokrácia erősödését, ezáltal a demokrácia leépítését. Az autokráciában pedig – a fideszes hatalom fura urai szerint –, szükség van milliárdosokra, és egyre nagyobb mértékben elszegényedő milliókra. Fogy azonban az szétosztható vagyon. A szegénynek számító, ma már négymilliós tömeg meg egyre nehezebben viseli sorsát. Kellenek a lenyúlható önkormányzati milliók is. Csepel – Németh Szilárd vezetése alatt –, hű vazallusként, megértette a leckét.

Borbély Lénárd polgármester is így gondolja? A folytatás kampányígérete erre a költséges vazallusi gyakorlatra is vonatkozik? 

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr656944081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása