CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepeli Munkásotthonban január 4-ig látható A tél című tárlat

2014. december 07. 02:01 - csú

fototarlat-2.PNGA Csepeli Munkásotthon Réti Pál Fotóklubjának „A tél” című kiállítása december 4-én nyílt meg. A Galéria 21 kiállítótermében az érdeklődők január 5-ig tekinthetik meg Stemmer Ferenc első csepeli fotós emlékkiállítását is. (A felvételen az alapító fotós leányát köszöntötték)

fototarla-3.PNGMegnyitó beszédében Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottságának elnöke Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő üdvözletét tolmácsolta a megjelent vendégeknek. Elmondta, hogy az önkormányzat a jövőben is odafigyel a kultúra támogatására. A képviselő a képeket végignézve kiemelte: „A fotózás egyrészt művészet, másrészt tudomány. Művészet azért, mert kell hozzá egy olyan érző lelkületű ember, aki el tudja képzelni már odabent, hogy mit szeretne megvalósítani. Kreativitás és tehetség szükséges a fényképek megörökítéséhez, amely minden időben segít az emlékezésre” – tette hozzá Szuhai Erika.

A kiállításon részt vett Stemmer Ferenc lánya, Teri néni, akinek állítása szerint a fotóklub akár 100 évnél is idősebb lehet. Ezt édesapja fotóival korábban bizonyította a társaság megkeresett tagjainak.

A Réti Pál Fotóklub nevében Oberlander Sándor arról szólt a résztvevőknek, hogy vélhetően már 1912-ben kezdődhetett a fotókör indulása. Ezt alátámasztja a hajdani fotós emlékkiállításán megtekinthető csepeli szikratávíró irodájában készített felvétele.

A tárlaton közreműködtek az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai.

fototarlat-1.PNGMindkét kiállítás  2015. január 4-ig tekinthető meg munkanapokon egész nap.

Antal Zsuzsa tudósítása, Halászi Vilmos fotói

Forrás: csepel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr586962869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása