CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Görcsbe rándult gyomor Németh Szilárd ígéretétől

2015. január 13. 05:25 - csú

korszakallal-kicsi.PNGNagy kő esett le a szívemről. Sokáig minden elérhető hírforráson azt kutattam, mi lehet Németh "Rezsicsökkentő" Szilárddal, miért hallgat a mi jót tevőnk, pedig már jócskán benne járunk az új esztendőben. Nem értettem, hogyan múlhatnak a napjaink anélkül, hogy a Fidesz, kizárólag jó hírekre specializálódott embere hallgat. Csak nem síel, vagy a Kanári-szigeteken napozik?

Nem, a múlt hét végén  megszólalt, és elmondta, hogy a kormánytól január elsején megkaptuk az első ajándékot: az autópályák fizetőssé tétele tulajdonképpen szerves része a rezsicsökkentésnek.

Ugyanis nem lehet elválasztani, ami összetartozik: nevezetesen drágább lett ugyan az utak használata, de mennyivel olcsóbb a benzin literje! Nincs tehát semmi ellentmondás, a kormány következetesen folytatja a rezsicsökkentés politikáját, és mindent elkövet azért, hogy olcsóbban, egészségesebben élhessünk. Ezért lettek drágábbak a szeszes italok, a cigaretta, és jó néhány élelmiszer is, hogy ne igyuk el az eszünket, ne kapjunk tüdőrákot, és ne hízzunk kövérre, mint egyes honatyák.

Amúgy pedig nem látja szükségét az útdíj-rendszer felülvizsgálatának, a bevezetett új fizetős útszakaszokat sem kell újragondolni, és a megyei matricarendszer is úgy jó, ahogy van. (Ezt már Orbán Viktor is megmondta. Ha majd mást mond a főnök, akkor visszatérhetünk a témára.)

A rezsibiztos szavai aranyat érnek. Már most jelezte, hogy hamarosan újabb bejelentésre készül, mert szervezik a közműcégek holdingját. Egy picit görcsbe rándult a gyomrom: csak nem valami újabb áremelés jön? Hiszen azt mondta, nem lehet elválasztani, ami összetartozik.

Somfai Péter

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1007062519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása