CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Werner Péter Csepel után a fővárostól is megkapja a magáét

2015. január 29. 13:55 - csú

werner_peter_ok.PNGA vshu/közélet tegnapi, január 28-i híre szerint Budapest Főváros Közgyűlése fontos személyi döntéseket hozott több fővárosi önkormányzati gazdasági társaság igazgató tanácsa, illetve felügyelő bizottsága összetételét illetően. Werner Péter a tavaly év végén létrehozott budapesti szupercég, a Budapesti Városigazgatóság Holding igazgatósági tagja lett. Díjazása havi 210.000 forint. 

Az a Werner Péter, akit a 2010-es önkormányzati választásokat követően a társaság vezérigazgatójának nevezett ki a fideszes többségű csepeli képviselő-testület. Tevékenysége alatt azonban sok lakossági kritika érte a céget, elsősorban a csepeli parkok, játszóterek, egyes közterületek elhanyagolása miatt. A későbbiekben a helyi ellenzék feltárta felesége cégének „közreműködését” az önkormányzat reprezentációs feladataiban, igazgató tanácsi elnökségét a XVIII. kerületi Önkormányzat gazdasági társaságánál, a számára juttatott személygépkocsi használatának furcsaságait. Először a Magyar Narancs, majd a Népszabadság közölt átfogó, leleplező cikket gazdasági vállalkozásairól, a Giró-Szász féle gazdasági társasággal és a XVIII. kerületi társaság vezetőivel való korábbi gazdasági kapcsolatairól. A Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodával a 2014 végéig általa vezetett, jelenleg Csepeli Városgazda Zrt.- nek nevezett társaságban is együttműködött, pedig több jogász is dolgozik a cégnél. Miközben, a hir24 szerint, a XVIII. kerületi polgármester a „Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. felügyelőbizottsági tagjának jelölte őt, a közgyűlés pedig megszavazta kinevezését.” (hir24, 2014. december 5.)

Arról a Werner Péterről van szó, akinek a csepeli képviselő-testület, a tavalyi önkormányzati választások előtt pár nappal, 2014. szeptember 25-én, 2019-ig meghosszabbította vezérigazgatói megbízatását, 2014. október 10-én pedig elfogadta 2013. évi és 2014. évi prémiumának teljesítését, illetve azonnali kifizetését.

Arról a Werner Péterről szól a fáma, akinek az új polgármester, Borbély Lénárd, a folytatás jegyében, 2014. november 27-én utólag jóváhagyatta a testülettel 2014. október 1-december 31. közötti időszakra szóló prémiumfeladatait. Majd három héttel később, december 16-án elfogadtatta párttársaival e faladatok teljesítését, illetve az érte járó 100 százalékos prémium kifizetését, annak ellenére, hogy a képviselő-testületi üléseken hozott határozatok végrehajtásának ellenőrzésével foglalkozó beszámolók nagy része Werner Péter feladatainak elmaradásáról a korábban kitűzött határidők módosításairól szólt. Elismerték munkáját, kifizették, pár perccel később, polgármesteri javaslatra, 2015. január 5-ével, alig három hónappal négy évre szóló vezérigazgatói megbízása után, felmentették.

Werner Péter, csak az utóbbi fél évben, havi hatszázezres fizetésén felül, csak a 2013. évi és 2014. évi prémiumfeladatai „teljesítéséért”, több mint 12 millió forintot vehetett fel, a felmentésével kapcsolatos végkielégítésről nem is beszélve. Igaz, közben „elvesztette” XVIII. kerületi igazgatósági elnöki pozícióját is. 

Valamiért tehát kárpótolni kellett. Valószínűleg ebben közrejátszottak fideszes politikai és gazdaság kapcsolatai, ismeretei is. Csak az a baj, hogy mindez közpénzből történt, történik. 

V O X

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr327120985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása