CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Többen fizetnek, többen szívják...

2015. február 08. 03:30 - csú

stop.pngAkárminek próbáljuk nevezni a gyereket, a bevételtermelő képesség fokozásának, az útdíjrendszer hatékonyságnövelésének, igazságosabb teherviselésnek, netán az autósterhek csökkentésének, ugyanoda jutunk: a kormány úgy igazságos, hogy újabb bőrt húz le az autósokról. Bár decemberben nagy volt a felháborodás, fizetünk, mint a katonatiszt.

Sovány vigasz, mindez mégsem volt olyan amatőr fércmunka, amilyennek látszott, a kormány már áprilisban eldöntötte, hogy megsarcol bennünket.

Csak hónapokon át vigyázott a lelki békénkre. Rendelt is pár tanulmányt a hogyanról. Tulajdonképpen örülhetünk, hogy ezúttal nem a Századvégnek fizetett pár százmilliót, hanem megbízta a feladatra felkent állami szervezetet.

Hogy végül mégsem egy valósult meg a szakemberek nyolc különböző javaslata közül, az nyilván annak köszönhető, hogy a kormányban és a szakminisztériumban a szakemberek sokkal felkészültebbek a pénzbeszedést illetően.

Miközben azzal a gondolattal barátkozunk, hogy a kormány igazsága mifelénk az, hogy többen fizetnek, többen szívják a büdöset a városban és kevesebben használják az adófizetők pénzéből megépített autópályákat, a közzétett tanulmányok ismeretében érdemes felkészülnünk arra, hogy a következő kormányigazság és rezsicsökkentés valóban a kilométeralapon számolt útdíj lesz. Talán a teljes magyarországi főúthálózaton. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr427145305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása