CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd mélyen hallgat a csepeliek előtt hétéves adósságáról

2015. február 22. 05:57 - csú

Borbély a sunyi-csak arc-333.pngCsepelen mostanában sokan azon háborognak, hogy az ittas vezetésével január 25-én lebukott Borbély Lénárd polgármester miért várt 16 napot az eset bejelentésével és a kerület lakóihoz címzett bocsánatkéréssel. Bár nem tisztünk, hogy megvédjük Borbély urat, el kell mondanunk, hogy ez alkalommal a polgármester a bocsánatkéréssel egészen fürge volt. Ez a 16 nap igazán semmiség egy korábbi tartozásához képest. Bocsánatkéréssel ugyanis van neki egy másik, adóssága is. Nem 16 napja, hanem hét éve…

Borbély Lénárd polgármester ittas vezetése kapcsán jutott eszembe, hogy kerületünk fideszes polgármestere ellen még 2008-ban büntetőeljárás is indult, rágalmazási ügyben. Az index.hu 2014. szeptember 16-án megjelent cikke szerint ugyanis még 2008-ban az egyik csepeli szabaddemokrata képviselő tett feljelentést az akkor parlamenti és önkormányzati képviselő Borbély Lénárd ellen. 

Az ügy azonban valamiért elakadt, három évvel később, 2011-ben az Országgyűlés mentelmi bizottságának fideszes képviselői sem támogatták a mentelmi jog felfüggesztését, s a parlamenti kétharmad szintén leszavazta az ügyészség kiadási kérelmét. Így a bíróság felfüggesztette az eljárást. Tavaly, a választások előtt azonban újra indult a per, Borbély Lénárd azonban nem jelent meg a tárgyaláson, állítólag külföldön volt. 

Ismereteim szerint a Borbély Lénárd elleni büntetőeljárás azóta sem fejeződött be. Immár hetedik éve tart a büntető ügy, s a csepeliek azóta nem tudják: Borbély Lénárd rágalmazott vagy sem.  Bűnös vagy ártatlan? A két csepeli szocialista képviselő ellen még 2010-ben, az önkormányzat, illetve a Csepeli Városgazda Zrt. által indított eljárásokról, a vesztett ügyek újraindításáról, Ábel Attila alpolgármester ezekkel kapcsolatos csúsztatásairól, nemegyszer összefüggéstelen förmedvényiről meg szinte naponta olvashatunk a csepeli fideszes médiában ‑ az érintettek véleményének kikérése nélkül.

Ezért kérdezem Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét: hogy áll az ellene folytatott büntetőeljárás? Elmegy a következő tárgyalásra?

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr847193063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása