CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli városvezetők gyűlöletkeltő kampányáról

2015. március 11. 05:52 - csú

abel_sapkaban_te_szedd.PNGA gyűlöletről címmel jelent meg egy cikk a Csepeli Hírmondó legutóbbi (2015. február 26-i) számában. MEGDÖBBENTŐ! - elintézhetnénk ennyivel is az írsát. Nem tesszük. Okunk van rá:

Egészen felháborító a szerkesztőség véleménye a kerület politikai közéletének néhány kérdéséről. Az a szerkesztőség, amely az önkormányzat közpénzből fenntartott lapját a Fidesz-KDNP politikai szócsövévé tette, amely nem ad teret az ellenzéknek, a másképp gondolkodóknak, amely reagálási lehetőséget sem biztosít a fideszesek által lejáratni szándékozó ellenzékieknek, tudatosan elhallgatja, nemegyszer elferdíti a képviselő-testületi üléseken elhangzó ellenzéki véleményeket, most, egy általuk eddig meg sem közelített erkölcsi magaslatról bírálja az ellenzéket. Vagy csak eddigi szervilizmusukból következik az újabb „kiállás” a „gazda” mellett? Csak nincs baj a csepeli fideszesek vagy a jobb oldal köreiben, ami indokolttá tette a cikkből kiolvasható hűségnyilatkozatot?

Persze konkrétabb megjegyzéseinket sem hallgathatjuk el:

> „Itt nincs helye vitának. A választások eredményét mindenkinek tiszteletben kell tartania.”- írja a cikk. És aki vitatkozni mer, s megkérdőjelezi a választások eredményét, azt azonnal börtönbe zárni? Mit bezárni, lelőni? Vagy ha ezt, a NER eddigi szakaszában még nem lehet, akkor kalodába zárni, nyilvánosan, ráolvasva bűneit? Majd csak tanulnak belőle ezek a fránya baloldaliak! Nehogy már bárki is vissza merjen szólni! – sugallja a vita önhatalmú korlátozásával a Csepeli Hírmondó Szerkesztősége! Lehet, hogy ezért (is) fizetik őket?

„Csakhogy közben jól alakulnak a dolgok,…” A csepeli óvónők, a gyermekeiket óvodába járató szülők nagy része szerint például egyes dolgok kifejezetten rosszul alakulnak Csepelen. Valószínűleg ezért mentek el a február 26-i képviselő-testületi ülésre, s mondták el, hogy nem értenek egyet az óvodák összevonásával. Vagy az a 250 szülő, aki aláírásával is tiltakozott az óvodák centralizálása ellen, az is úgy látja, hogy jól alakulnak a dolgok? 

> „Felelős politikus nem veszi fel a kesztyűt, ha méltánytalan támadások érik.” De ha csak kérdezik a felelős politikust, akkor legalább válaszolhatna. Például arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az M0-ás autópálya egyes szakaszainak fizetővé tétele kérdésében. Vagy arra, hogy miért 16 nappal később kért bocsánatot a csepeliektől ittas vezetéséért, miért akarta csőbe húzni a Csepeli Munkásotthont a január végi testületi ülésen, vagy miért nem válaszol az embereket érdeklő kérdésekre? Egy, a csepeliek korrekt tájékoztatásáért felelősséget érző újságíró is megkérdezhetné minderről a „felelős politikust”. A Csepel Hírmondónál nincs ilyen újságíró? Esetleg már kérdezni sem szabad?

Tisztelt Szerkesztőség!

Nem kellene már egyszer kilépni a szerkesztőségi irodák félhomályából a mindennapi élet sivárabb valóságába? Nem kellene egyszer a fideszes vezetőkön kívül másokat (ellenzéket, civil szervezeteket, közembereket, másképp gondolkodókat, vagy véletlenül, az éppen összevonásra ítélt óvodavezetőket) is megkérdezni?  Nem lehetne egyszer, csak egyszer, igazi újságíróként viselkedni?! Nincs rá igényük? Nem hisszük.

V O X

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr67247131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kékiskola 2015.03.12. 08:20:53

Én úgy látom,hogy az ittas vezetés elismerésével nem mentesül a felelősségrevonás alól.Persze ezt a hatóságok majd elintézik.Van egy másik írány is szerintem:az óvodai egyeztetések azóta, hogy a Polgármester átvette az írányítást,azóta működik az egyeztetés -kompromisszumkereséssel és készséggel.Almester elrontotta-ezt is.
süti beállítások módosítása