CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha ő egyszer kinyitja a száját...

2015. március 13. 03:27 - csú

simicska_lajos_1.PNGKedvemre tesz, befogom a szám, ellenem tesz, kinyitom – erről ismerszik meg a hiteltelen vádaskodó. Annyit tudunk biztosan, hogy Simicska Lajos ilyen hiteltelen vádaskodó, aki évtizedeken át támogatta, pénzelte és a médiáján keresztül népszerűsítette azt az embert, akinek a hitelét most olyasmivel igyekszik megrendíteni, amiről ezen évtizedek előtt is pont annyit tudott, mint most. Simicska médiája sok tisztességes ember becsületébe gázolt már bele hiteltelen tényállításokkal. Orbán Viktor tisztességes ellenfeleinek semmi okuk nincs arra, hogy az ő hitelrontó törekvéseire támaszkodjanak.

Akinek fontosak a demokrácia és az emberi tisztesség normái és a haza érdeke, azoknak éppen elég érvük van Orbán Viktor ellen Simicska nélkül is. Sőt csak Simicska nélkül, hiszen a hiteltelen vádak a hitelesek hitelét is csorbítják. Amiben Orbán sáros – a 23 évvel ezelőtti székházpénzlenyúlástól az elmúlt évek közbeszerzési botrányaiig –, abban szinte kivétel nélkül Simicska is az. Ez a kétes erkölcsű úr azokban az ügyekben lehetne hiteles vádló, amelyekben önmagát is vádolja. Izgatottan várjuk.

Életszerű, hogy a kádári diktatúrában a katonaságnál erősen figyeltettek olyan nyíltan és harsányan rendszerellenes ifjút, amilyen Simicska volt. Életszerű, hogy a legközelebbi barátját utasították, írja le, amit tud róla. Kiszolgáltatott sorkatonától nem várható el, hogy ilyen utasításnak ellenszegüljön.

Ha Orbán elmondta a barátjának, mit várnak tőle, és megbeszélte vele, mit írjon, kifogástalanul járt el. Ahhoz pedig, hogy valaki, mint Orbán, „kapcsolat” legyen, annyi is elég, hogy egy besúgó besúgja.

A besúgó azt tudta besúgni, amit a vele kapcsolatban álló emberektől, a „kapcsolataitól” hallott. Engem éveken át izgatott, besúgó volt-e a barátom, akiben teljesen megbíztam. Ugyanis a hatóság tudomására jutott, amit tudomásom szerint rajtam kívül csak ő tudott. Amikor megkaptam a történeti levéltárban az ügyre vonatkozó jelentéseket, megnyugodva láttam, hogy a barátom nem besúgó volt, csak „kapcsolat”, az ő barátja volt a besúgó, akiben ő bízott meg.

Abban az információban, hogy Orbánt be akarták szervezni, semmi új nincs, ezt ő sosem tagadta. Azt állította, hogy próbálták, de nem sikerült. Orbán állítását semmi nem cáfolja, az ellenkezőjét semmi nem bizonyítja. Azon az alapon, hogy lehetnek valahol az elérhetetlen messzeségben papírok, amelyek bizonyíthatnának valamit, mindenkit meg lehet vádolni. Ez nagyon sunyi és nagyon aljas módszer, amit érdek és széljárás szerint mindenkivel szemben alkalmazni lehet. Simicskának ilyen tekintetben gátlásai nincsenek.

Orbán ellenzéke most szembekerül a kísértéssel, hogy csatlakozzék pillanatnyi érdekeit követve a gátlástalanokhoz. Ezt a csatlakozást lehet „racionalizálni” azzal, hogy Orbán „oroszbarát” fordulatát csak az magyarázhatja, hogy Moszkvának van muníciója az ő megzsarolásához. Ez azonban nem így van. Ezt a fordulatot kiválóan meg lehet magyarázni Orbán és pártja nyers anyagi és hatalmi érdekeivel, valamint a demokrácia normáinak és az emberi jogoknak a megvetésén alapuló eszmei közösséggel.

RÉVÉSZ SÁNDOR

Népszabadság

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr597261249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása