CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Saját bőrét menti a csepeliektől Csepel polgármestere?

2015. március 23. 05:59 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-621.pngMegrészegítő trükk és kijózanító kanyar az ittas vezetőként ismertté vált Borbély Lénárdtól, Csepel polgármesterétől, aki leszavazta saját magát is, de a szondáztatása és a további közéleti sorsáról szóló vita most elmaradt

Értesülésünk szerint Borbély Lénárd csepeli polgármester januári ittas vezetéséről, lebukásáról, az ellene folyó vizsgálat állásáról, Borbély további közéleti sorsáról a csepeli önkormányzat képviselői nyilvánosan, legális körülmények között nem tárgyalhatnak. Erről – a gombnyomogató automataként viselkedő, megkukult kormánypárti mamelukok felhasználásával – személyesen Borbély Lénárd gondoskodik. Informátoraink szerint ez derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Mint megtudtuk,  a március 12-i ülésen két DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás és Horváth Gyula egy-egy szabályosan elkészített előterjesztésének napirendre tűzését és érdemi megtárgyalását felháborító, fura körülmények között akadályozta meg a fülkeforradalmi többség. Lássuk a konkrétumokat: 

A polgármester az ülés megnyitása után javaslatot tett a napirendekre. Először a kormánypárti sürgősségi előterjesztésre, majd elkérve a jegyzőtől a két ellenzéki képviselő előterjesztéseinek címét, azt javasolta, hogy

> Borka-Szász Tamás Javaslat állásfoglalásra a fővárosi fekvőbeteg ellátás kormányzati átalakításában való aktív részvétellel kapcsolatban, című előterjesztését a 8.,

> míg Horváth Gyula Javaslat állásfoglalás meghozatalára Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésével kapcsolatbancímű előterjesztését 9. napirendként tárgyalja meg a képviselő-testület.   

Ezután Borka-Szász Tamás – élve képviselői jogával ‑ megkérdezte a jegyzőt, szabályos-e, hogy nem rendkívüli ülésen tárgyalják a két javaslatot. Borbély Lénárdtól  arra várt választ, hogy a csepel.hu-n közölt meghívóban miért nincs benne, miért nem érhető el még a testületi ülés kezdetekor sem a két DK-s előterjesztés. A csepeli közvélemény miért nem ismerheti meg az interneten a két ellenzéki előterjesztés tartalmát? A jegyző válaszának lényege: a  két DK-s javaslatot akár most (március 12-én), a rendes ülésen is meg lehet tárgyalni, azért nem kell rendkívüli ülést összehívni, a javaslatok március 12-i tárgyalása nem ellentétes az önkormányzati törvénnyel, ha a testület úgy dönt… 

Borbély Lénárd válaszában hangsúlyozta: „politikailag minden tőlem elvárhatót megtettem”. (???) A  javaslatok eltitkolásával kapcsolatos felvetésre ( a két ellenzéki javaslat nem jelent meg a csepel.hu – n, az önkormányzat honlapján) azt mondta, hogy: „amennyiben a képviselő-testület napirendre tűzi, akkor fel fog kerülni” a csepel.hu-ra.

Na, most tessék figyelni!

Borbély Lénárd elrendelte a szavazást a kormánypárti sürgősségi, majd a két ellenzéki javaslatról. Íme az eredmény: a kormánypártiak nyertek, az ellenzékiek vesztettek.

A 21 fős testületből ugyanis a 9 fős ellenzék egyöntetűen javasolta a DK-s témák tárgyalását, azonban a 12 tagú Fidesz-frakció nem engedte napirendre tűzni, megvitatni a két ellenzéki képviselő javaslatait. Borbély Lénárd is nemmel szavazott, vagyis leszavazta saját javaslatát. (Ugye emlékszünk: Borbély álszent módon javasolta, hogy 9. napirendként tárgyaljanak az ő saját ittas vezetéséről…) 

Ügyes! – mondanák sokan, akik az elmúlt öt év cirkuszain edződtek.

Pofátlanság! – mondja rengeteg csepeli, aki kénytelen volt végignézni az elmúlt öt év cirkuszait, a morális züllést.

Az ellenzéki javaslatok felvezetése, napirendre tűzésének előzetes támogatása, majd leszavazása, számunkra elfogadhatatlan. Borbély úr ismét megfutamodott. Nem először. Nem vállalta, hogy az általa vezetett képviselő-testület tagjai, saját társai, a polgármesteri hivatal jelenlévő vezetői és a megjelent érdeklődők előtt adjon számot saját ittas vezetéséről. Inkább a „politikailag mindem tőlem elvárhatót megtettem” - hazugsága mögé bújt. Talán önmagában nem bízott? Vagy félt a frakciójától, attól hogy az eddigi gyakorlat folytatódik, s most sem vállalnak semmilyen vitát, nem állnak ki mellette?  Nem tudjuk. Csak azt érzékeljük, hogy fogy körülötte a levegő, mind gyakrabban, egyre többször derül ki alkalmatlansága.

V O X és L U X

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr817292363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása