CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vigyázat! Gazemberek trükköznek!

2015. április 11. 02:05 - csú

figyelem-x1b.jpgMegjelent Csepelen is a trükkös tolvajok újabb mutációja. Elkövetési módszerük az eddig részemről megismert legaljasabb, legundorítóbb bűnözői magatartás. Elsősorban idős személyekre vadásznak.

Kiszimatolják, megszerzik a kiszemelt áldozat telefonszámát, és felhívják.  Azt a mesét adják elő, hogy a célszemély  hozzátartozója ( fia, lánya stb. ) bajba került ( balesetet szenvedett, karambolozott stb.) és pénzre van szükségük.  Őt bízták meg azzal a feladattal, hogy az idős hozzátartozótól elkérjék a pénzt és a bajbajutottaknak eljuttassa.

Ez történt meg egy közeli ismerősöm édesapjával éppen most a napokban, és itt Csepelen:

Szerencsére az idős ember nem dőlt be a rossz dumának, mindjárt felhívta a gyermekét és közölte vele a történteket. A folytatás a Csepeli Rendőrkapitányság munkatársainak feladata, ugyanis nagyon helyesen a sértett feljelentést tett.

Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét arra, hogy a bűncselekmény megelőzéseként tájékoztassák idősebb hozzátartozóikat a fentiekben leírt módszerről, és hívják fel a figyelmüket arra, semmiképpen se higgyenek az alattomos telefonálónak. Az esetről pedig, ha ilyen telefonhívást kapnak, azonnal értesítsék a Csepeli Rendőrkapitányság ügyeletes tisztjét.

A konkrét esetben a Csepeli Rendőrkapitányság illetékes vezetője azonnal  intézkedett, melyet a sértett család nevében ezúton köszönünk meg.

Kál Károly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1007328270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása