CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Támad és pusztít egy új vírus

2015. április 13. 03:05 - csú

virus_szamitogepen.PNGEgyre több informatikában jártas szakembertől hallom, hogy egy újfajta vírus pusztítja az adatokat a számítógépekről. Az adatbázisba kerülés útja ( lehet ez asztali gép, laptop, tablet, mobil telefon) a számítógép tulajdonosának küldött email üzenet. Amint a címzett megnyitja az emailt, a vírus fékezhetetlenül feltelepül a rendszerre és megkezdi pusztító munkáját. Folyamatosan törli az adatállományt, megállíthatatlanul egész addig, amíg fel nem zabált mindent. A legnagyobb probléma, hogy a rendszert egyelőre csak egy amerikai cég tudja helyreállítani, melyet természetesen jól meg kell fizetni. Úgy hallottam, hogy alapesetben 500 dollár a költség, de bonyolultabb műveletek esetén ennek a többszörösét is kiszámlázhatják.

A vírus támadásának megelőzésére jelenleg egyetlen esély: ne nyissuk meg, hanem azonnal töröljük az e-mailt. Éppen ezért ajánlatos, minden e-mailt megnyitás előtt ellenőrizni, ismerjük-e a feladót, vagy számunkra ismeretlen helyről érkezett. Ha ismeretlen, akkor azonnal DELETE!

Kál Károly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr737357020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása