CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Diákok demontsráltak Budapesten: darázsfészekbe nyúlt a kormány

2015. április 20. 22:18 - csú

diakdemo-2015-04-21.PNGDarázsfészekbe nyúlt a kormány az egyetemi szakok körüli kavarással, a hallgatók az utcára vonultak.  Az ELTE hallgatói végül az Emberiforrás Minisztériumához vonultak.

Nem hisznek a szaktárca lebegtetett ígéreteinek, szerdára tüntetést szerveznek a felsőoktatási hallgatók és oktatóik, akik hétfőn több egyetemről gyűltek össze, s végül az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) vonultak, hogy kifejezzék tiltakozásukat a kormány felsőoktatási terveivel szemben. A szaktárca először sértegetett, fenyegetett, majd ígért és "barátkozott", ám a kabinet tántoríthatatlannak tűnik a társadalomtudományi karok szétverésében. Az idevágó javaslatot ugyanis már kedden tárgyalja a Felsőoktatási Kerekasztal, s noha a szaktárca cáfolta, hogy a terveik véglegesek lennének, az eddig nyilvánosságra hozott részleteken túl a kiszivárgott tervezet egyértelművé teszi: az Orbán-kormány igenis karcsúsítani kívánja a képzési kínálatot, azaz megszüntet szakokat. Részletek ITT 

diakdemo-2015-04-20.PNG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr337384816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása