CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély polgármestert két vállra fektetik a csepeli sportos tények

2015. május 20. 05:57 - csú

borbely_a_tuzolto-35_igeret-255-b.pngA makacs dolgok: A 2010 előtti szocialista önkormányzati vezetés a csepel.hu-n fellehető éves költségvetési beszámolók szerint, 4 év alatt, összesen 189,4 millió forinttal támogatta a csepeli sportegyesületeket, klubokat (csepel.hu). A Németh Szilárd által vezetett fideszes önkormányzat 4 év alatt, ennek töredékét, pontosabban 46,2 millió forintot fordított csak a csepeli sportegyesületek támogatására. 

„Szemfényvesztő sportpályázat: három millió csepeli egyesületeknek, 120 millió Németh Szilárd ötletének” címmel jelent meg írás május 12-én, a csepeliek.blog.hu-n. A hirKOMP.hu-tól átvett cikk lényege, hogy az önkormányzat vezetése idén csak 3 milliós nagyságú sportcélú támogatási keretre írt ki pályázatot a 47 csepeli sportegyesület részére, miközben tavaly még 8 milliós volt a pályázati keret. Miközben Németh Szilárd birkózócsarnokára eddig 120 milliót hagyott jóvá a képviselő-testület, a szomszédos Szigetszentmiklóson pedig 38,25 millió forintot osztottak szét az ottani 38 sportegyesület között.

Teljesen egyetértek az írásban megfogalmazottakkal. Mindemellett van még néhány érvem arra, hogy a fideszes fiúk megválasztásuk óta csak beszélnek a sportról, de közben nagy lendülettel fűrészelik a csepeli sportklubok alatt a fát. Lehet ugyanis építeni a birkózóknak fél milliárdért új sportcsarnokot, a kézilabdázóknak egy nemzetközi versenyekre is alkalmas csarnokot kétszáz millióért, de ha nem lesznek sportegyesületek, akkor a valamikor megépülő csarnokokra sem lesz szükség.

Ráadásul Borbély Lénárd polgármester 35 pontos választási fogadalmában azt írta, hogy „Megszüntetjük a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatni fogjuk a terület felújítását és működésének biztonságát.” Az ígéret azonban írott malaszt maradt. Arról nem is beszélve, hogy a Béke téri sporttelepen lévő lerobbant birkózócsarnok felújítására ígért 400 millió forint Hollandi úti új birkózócsarnokra való átcsoportosításával tovább rontották a Csepel SC Alapítványával az amúgy sem jó viszonyt. Az alapítvány által fenntartott sporttelepen működő, ma is nagyszerű eredményeket elérő sportegyesületek, klubok helyzete sem javul, vagy javulhat, hiszen a tavalyi önkormányzati választások előtt sebtében aláírt együttműködési megállapodás ellenére az önkormányzat most sem támogatja a terület fejlesztését.

Vannak azonban további érveim is. A 2010 előtti szocialista önkormányzati vezetés a csepel.hu-n fellehető éves költségvetési beszámolók szerint, 4 év alatt, összesen 189,4 millió forinttal támogatta a csepeli sportegyesületeket, klubokat (csepel.hu). A Németh Szilárd által vezetett fideszes önkormányzat 4 év alatt, ennek töredékét, pontosabban 46,2 millió forintot fordított csak a csepeli sportegyesületek támogatására. Ezt is úgy, hogy az első három évi támogatási összeg 20,1 milliót, míg az utolsó, 2014-es választási évben 26,1 milliót tett ki. A fideszes sportszerető, csarnokokat építő fiúk tehát, a 2010-2014 közötti időszakban, ~ 143 milliót vontak ki a csepeli sportegyesületek támogatásából. Egyszerűbben fogalmazva: csökkentették támogatásukat! Egyenlőtlenül, teljesen szubjektív alapon. Természetesen a Németh Szilárdnak kedves birkózók kapták a legtöbbet, négy esztendő alatt 6,7 milliót (14,7 %), a többi 46 osztozhatott a maradékon. 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr807472366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása