CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyilvános zsarolás

2015. június 08. 04:21 - csú

tarllos_istvan-156.pngEgy Tarlós István nevű egykori mérnök, aki már több évtizede eltartott (értsd: a dolgozók adójából él), megkérdőjelezte  az egyik alapvető, alkotmányos munkavállalói jogot, amikor a TV2 Mokka című magazinjában  azt mondta, hogy a közlekedési alkalmazottak vagy nem sztrájkolnak, vagy pedig lemondhatnak a béremelésről.

Ez nyilvános zsarolás és alkotmánysértés: egy alkotmányos jog gyakorlását nem lehet alkotmányon kívüli feltételekhez kötni.

Ugyanez az ember azt a megjegyzést is megengedte magának, hogy

a Budapest Pride „nem természetes és visszataszító”.

Ez lehetne az ő tiszteletet érdemlő magánvéleménye, ám Budapest főpolgármestere a tévékamerák előtt nem magánvéleményt ismertet. Tarlós polgártársnak ráadásul – a hivatalából adódóan is – tudnia kellene, hogy az alkotmány alapján mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez.

És azzal is tisztában kellene lennie, hogy a budapesti Pride alapértelmezésben jellegzetesen békés, mindaddig, míg a Tarlóshoz hasonló mentalitású intoleráns figurák oda nem mennek bajt keverni.

Mondhatnánk, hogy nem a felvonulás, hanem Tarlós István viselkedése a visszataszító, de ez megint csupán vélemény. Az viszont tény, hogy egy demokratikus államban nem maradhat a posztján olyan közhivatalnok, aki nyíltan, sorozatban kérdőjelezi meg mások alkotmányban rögzített jogait. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr527520152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása