CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

EL A KEZEKKEL A MUNKÁSOTTHONTÓL!

2015. június 19. 05:59 - csú

A Csepeli Munkásotthon Alapítvány felhívása 

munkasotthonert-255.pngA Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése megdöbbenéssel értesült arról, hogy Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője törvénymódosító javaslatot nyújtott be az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény módosítása érdekében. A javaslat a Csepeli Munkásotthon Alapítvány alapítói jogának megszerzésére irányul. Az elmúlt években több alkalommal kezdeményezték alapítói jog megszerzését, de a Fővárosi Bíróság ezeket rendre elutasította. Az Alapítvány nevében felháborodással

utasítom vissza a kezdeményezést.

nagy_joska-1-255_1.pngA szociáldemokraták és a különböző szakszervezetek támogatásából, a csepeli munkások téglajegyeiből épült Csepeli Munkásotthon 95 éve szolgálja a csepelieket. Működésének első évtizedében komoly harcot kellett folytatnia az akkori községi vezetéssel, amely meg akarta szerezni az intézményt, mert kommunista fészeknek tartotta.

Úgy látszik, a történelem valóban ismétli önmagát. Most a Csepeli Önkormányzat 2010 óta hatalmon lévő vezetése próbálja megszerezni az intézmény feletti hatalmat. Ezért megvonták a kulturális központ támogatását, s mindent megtettek működésének ellehetetlenítése érdekében, kommunistáztak, offshoroztak, megsértették az intézmény vezetőit, dolgozóit. A Csepeli Munkásotthon azonban él, s ha szerényebb körülmények között is, de a hatályos törvényeket és jogszabályokat betartva, kulturális értékeit megőrizve jól és biztonságosan működik.

A hatalmon lévő kerületi fideszesek most a civil önrendelkezéssel szembeni törvénymódosítással próbálkoznak. Mi azonban nem adjuk fel. Meggyőződésünk, hogy tisztességgel, becsülettel dolgozunk a csepeliek felemelkedéséért, boldogulásáért. A jövőben is a csepelieket kívánjuk szolgálni, ezért utasítjuk el az intézményre készült lex Munkásotthon törvénymódosító javaslatot.

Reméljük, sok ezer csepeli támogatja ez irányú törekvésünket, és csatlakozik a következő napokban megszervezésre kerülő tiltakozó akcióinkhoz.

EL A KEZEKKEL A MUNKÁSOTTHONTÓL!

Budapest, 2015. június 18.

Nagy József
kuratóriumi elnök

Forrás: Facebook- Csepeliek Munkásotthona

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr747555854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása