CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tudósítás egy megszállt országból

2015. július 13. 05:33 - csú

3.PNGÚgy érzem magam, mintha egyre mélyebbre süllyednénk az orwelli Orbánisztán világába, ahol a kormány vasmarokkal uralkodik saját polgárain. Lassan nincs az életünknek egy parányi területe sem, amit ne szállt volna meg, ne gyűrt volna maga alá az orbáni hataloméhség. A Nagy Testvér példáját követik a Kis Testvérek - a baromfiudvar szemétdombján kapirgáló helyi kakasok - őt próbálják utánozni.

Ebben a megszállt országban ma minden pozíciót meg lehet és meg is akarnak szerezni a hatalom csinovnyikjai. Vannak, akik a nagy falatokat markolják fel (a Mészárosok), és vannak, akik a morzsákból próbálnak jól lakni. Ahogy korábban a színházakért, most az iskolákért folyik a legnagyobb csata, mert sok igazgatói pozíciót lehet jutalmul odaadni a „megfelelő embereknek” . Nem rég a Csepeli Munkásotthonért sorakozott fel élőlánc, majd a fákyavivők csapata. A napokban a szomszédban, Budafokon,

a Budai Nagy Antal Gimnázium diákjainak szülei mentek ki az utcára. Őket követték azok a kecskemétiek, akik megelégelték, hogy a város legjobb iskolájának, az országos hírű Bányai Júlia Gimnáziumnak a vezetésére pályázó korábbi igazgató jelentkezését egyszerűen elutasította az önkormányzat és a KLIK. Általában ilyenkor alkalmatlan jelölteknek szánják a pozíciót. Azt beszélik, Kecskeméten azért lett kegyvesztett a korábbi igazgató, mert megtagadta, hogy kiadja a hivatalnak a tanári kar tagjainak személyes telefonszámait. De lehet, hogy ott is valaki másnak kell a széke.

„A háború - béke, a szabadság - szolgaság, a tudatlanság - erő”- hirdeti az orwelli diktatúra. És lám, Orbánisztán is harcban áll a fél világgal. Az emberek hallgatnak és félnek. Az iskolák egy része már fél tudatlanokat termel. A Nagy Magyar Testvér elégedett lehet.

Somfai Péter

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr707614282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása