CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Miért a Munkásotthon?

2015. július 29. 05:52 - csú

munkasotthont_ne_hagyjatok.PNGValóban, miért pont a Munkásotthon az a fogalom, ami szakításig viszi a demokratikus ellenzék és a hatalombarát opportunista emberek elkülönülését Csepelen?

A válasz igen egyszerű.

Azért, mert a Munkásotthon nem csak intézmény, nem csak tradíció, hanem jelkép is.

Olyan jelkép, mint amilyen Reményik Sándor: Templom és iskola versének mottójául szolgált az erdélyi magyarságnak: „Ne hagyjátok a templomot / a templomot és az iskolát”!

A Munkásotthon Csepelen Templom és Iskola.

Valamint évszázados otthon a dolgozónak!

A hatalom túlterjeszkedéséről, agresszív befolyás növekedéséről van itt is szó, nem másról. Arról, hogy a Németh Szilárd-féle hatalomgyakorlás 2010 óta folyamatos terjeszkedése révén egyre szűkebb helyre kényszeríti a tőle függetlenül szabadon gondolkodókat. A függetlenség ebben az esetben azt jelenti, hogy

nem a személyének szóló szolgai alávetettség, hanem a gondolati szabadság az, aminek megvédése elengedhetetlen. Olyan értékeket védenek, a Munkásotthonnal, amelyek nem 1989-ben kezdődtek Magyarországon. A humanizmus, a felvilágosodás, a negyvennyolcas eszmék, és a köztársaság gondolatvilágából táplálkoznak.

Ezeket kell félteni, mert ezekre emelt kezet a mostani hatalom.

Láthatja mindenki, hogy a mostani csepeli vezetés a ráció erejével képtelen győzedelmeskedni, mert ezen a téren igen szerényen van elengedve. Az arrogancia, a tekintélytisztelet, a kivagyiság és az emberek megkülönböztetésén alapuló dominancia vágy az, amelyikben erőt mutatnak.

Nem voltak képesek négy év alatt megfojtani, kivéreztetni a Munkásotthont.

Azért, mert a csepeli szellemi élet szabad gondolkodói mellé álltak, és ha szerényen is, de fenntartották a szabad kultúra ostromlott várát. Kis táblácskák, szerény összegek, könyvtár és színházbérletek voltak a lokálpatrióta polgári szabadság és a szolidaritás helyi megjelenítői.

Nem csak a baloldaliak, de csak a demokraták! A skála a baloldaliaktól a konzervatív demokratákig tartott. Csak az illiberális rendszer agresszív embere, valamint annak fegyverhordozói és kiszolgálói vannak ellene!

Azért, mert ennek a vezetői csoportnak a legveszedelmesebb ellensége az szabad akaraton alapuló emberi ész! Ezt akarják kerékbe törni, ennek a gerincét akarják megroppantani, hogy hatalmukat képtelen legyen veszélyeztetni, vagy korlátozni bárki is. Ezért, mindent elkövetnek arra nézve, hogy megakadályozzák ennek a munkás hagyományokkal rendelkező településnek a szabad szellemi, intellektuális fejlődését. Tudják, hogy tobzódhatnak a hatalomban bárhogy, de amíg a szellem e szabad fellegvára létezik, nem lehetnek nyugodtak!

A mostani csepeli vezetők, az itt egy jó évszázada kialakult hagyományokkal szemben egy más világot akarnak!

Olyant, ahol a tudás és a kultúra valahol a háttérben, meghunyászkodva kullog a hatalom járszalagján!

Olyant, ahol a művészet, - a hatalom általa kreált hivatalnokok alá törve- az indulatok szeszélyére bízva, felügyelve azt teszi, amit engednek neki. Felvigyázva, korlátok közé szorítva, eltorzítva és elzárva a nyilvánosságtól az emberi gondolatok új kifejezésének eszközeit. Kimondva, vagy kimondatlanul bevezeti a cenzúra nyílt, vagy hamis módszereit. Ezt akarja megvalósítani, ezért tör az évszázados hagyományokat ápoló Munkásotthon életére.

Ez az igénytelen erőszak-hatalom immár majdnem mindent elért, majdnem mindent maga alá nyomott Csepelen, csaknem teljes sikert ért el.

A Munkásotthon kemény falatnak bizonyul.

Az arcátlan és hatalmi hazudozás teljes eszköztárát felhasználja a kommunikáció a Munkásotthon lejáratására. Köztulajdonba vételről beszélnek, miközben a teljes lenyúlásra törekszenek. Az együttműködni szándékozó kezeket eddig olyan durván és keményen rúgták félre, hogy esélye nem lehetett az együttműködés reményének. Most meg a sértettség agresszivitásának mondják cselekedeteiket?

Átlátszó trükkök ezek arra, hogy igazi foguk fehérjét eltakarják.

Nagyon nem megy nekik!

A MUNKÁSOTTHONT A FIDESZNEK NE HAGYJÁTOK!

Forrás: Horváth Gyula weblapkja

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr877657172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsepeliBlogos 2015.07.29. 10:13:44

"A Munkásotthon kemény falatnak bizonyul."/bizonyulT/
Igen a Melós bizonyos prédikátornak -akik 2010-ben MSZP jelöltként indult-ténylegesen templom.
Tényleg akik ott bérelnek(béreltek) termet oktatásra, azoknak iskola.
De mi köze ennek azon eszmékhez,amelyről egy volt kommunista hetek óta írogat?
Szerintem semmi-üzletnek esetleg bérbeadásnak hívják.Bevételi forrás.
Semmi köze a munkásotthoni hagyományokhoz.
Tény azonban, hogy párhuzam vonható - kommunistának lenni üzletet, boldogulást jelentett.

csú 2015.07.29. 10:25:13

@CsepeliBlogos: Bírósági döntéssel bizonyított hazug fideszesek már megszokásból is hazudnak

CsepeliBlogos 2015.07.30. 14:43:39

Bár én még nem találtattam hazugnak-de azért nézzük:

-Kállai József MSZP képviselőjelölt 2010-ben/mellékállásban egyháza van és erre a célra helységet bérel(t) a Melósban hagyományos szocdem vonal. /"A humanizmus, a felvilágosodás, a negyvennyolcas eszmék, és a köztársaság gondolatvilágából táplálkoznak."/
- egy ideig főiskola (nem népfőiskola) az Adu, nyelviskolák stb. bérelte (bérli) termeit-szerintem ez is üzlet
Tisztelt csú; a válaszát köszönöm-ezek szerint átléptem az ingerküszöböt:)
süti beállítások módosítása